Chioşcurile de lemn şi modernizarea oraşului

• publicat la: 1 iunie 2010
Chioşcurile de lemn şi modernizarea oraşului

In cadrul şedinţei de vineri ,31 mai , figura pe ordinea de zi , la penultimul punct,  „Diferite probleme de urbanism”.

Unul din aceste puncte l-a reprezentat  desfiinţarea  chioşcurilor de lemn din centrul oraşului, de pe str.1 Decembrie 1918 .

La şedinţă a participat  Kiss Iudita, proprietara unuia dintre ele care, a solicitat aprobarea strămutării acestuia in altă parte pentru a-şi putea continua activitatea , aceasta fiind singura ei sursă de venit.

Adrian Bucureştean ( PNL ) solicită ca să se rezolve acestă problemă la comun , pentru toţi cei ce deţin acele chioşcuri, în speţă de a găsi o modalitate de strămutare a lor in alt spaţiu , mai central, în cel mai scurt timp deoarece contractele încheiate cu primăria au expirat.

D-l Schrepller menţionează că inafară de d-na Kiss, ceilalţi proprietari mai au datorii neachitate.Deoarece in zona acestor chioşcuri se va incepe reamenajarea spaţiului verde in urma câştigării unui proiect, toate construcţiile existente trebuiesc demolate, inclusiv WC-ul public căruia i se va găsi un alt amplasament.

Doar florarii vor rămâne pe actualul spaţiu deşi , afirmă primarul , atât ei cât şi taximetriştii din apropiere au  deficienţe la capitolul disciplină.

Ciută Ilie ( PNL ) atrage atenţia executivului şi consilierilor asupra faptului că au o datorie morală faţă de aceşti oameni care îşi asigură existenţa din activităţile comerciale desfăşurate în acele chioşcuri şi că ar trebui să se găsească o soluţie cât mai favorabilă acestora , ca spaţiu .

S-au adus in discuţie mai multe locaţii dar incă nu s-a ajuns la niciun rezultat.

Curios este faptul că în apropierea parcului nu se aprobă amplasare lor deoarece castelul face parte din categoria monumentelor de grad 1 dar nu se ţine seama că parcul în sine este un Parc Dendrologic protejat şi nimeni nu se sesizeză de tăierile masive de copaci .

Altă locaţie luată in  discuţie a fost terenul din spatele bisericii ortodoxe din centrul oraşului. In apropierea magazinului Lebăda ar fi posibilă amplasrea acestor chioşcuri deoarece există o suprafaţă generoasă asfaltată  care ar putea reprezenta spaţiul de intrare in chioşc iar strict amplasarea  lor să fie pe spaţiul verde din capătul terenului bisericii. Rămâne de văzut dacă parohul şi consiliul parohial işi vor da acordul.

Daniela Ciută

comentarii

de TAMAS CARMEN la 2 iunie 2010 - 10:46

ar trebui in parc sa se faca ceva programe pentru copii mai ales ca vine vacanta sa se rnoveze ceva peacolo si sa se ocupe cineva si de copiii careieni
Dar asa ceva nu cred ca va face cineva era ca o sugestie
si as mai avea ceva de spus sar putea gandi functionarii din primari ca pe traselee din afara orasului frecventate de biciclisti sa faca o puista de biciclisti
la cum se circula cu masinile esti in pericol in tot minutul nu sa mergi cu copil

de daciafan la 2 iunie 2010 - 13:04

reamplasarea acelor chioscuri nu mi se pare o idee buna deoare ce sunt extrem de uzate
amplasarea lor in spatele catedralei ortodoxe mi se pare cel putin un gest de prost gust
vis a vis cu acele chioscuri sunt o serie de spatii comerciale in curs de reamenajare
mutarea activitatii in acele spatii ar reprezenta un salt calitativ

de da la 3 iunie 2010 - 04:30

SA FIE FACUTE DI TERMOPANE DIN CE VOR TRAI FAM ACESTORA DK. SE MUTA INTRO ZONA COM. MAI PROASTA..???? VA INTERESEAZA CUMVA SOARTA ACESTOR FAM…???

de dar...????? la 3 iunie 2010 - 04:31

da kovacs cand va aduce un investitor care sa construiasca o FABRICA IN ORASU ASTA ca MAGAZINE SANT DESTULE..?????

Lasati un comentariu