Toamna in locuinţa noastră

• publicat la: 31 august 2010
Toamna in locuinţa noastră

Printr-o amenajare potrivită putem aduce toamna in locuinţele noastre. Culorile profunde ale acestui anotimp au grijă ca la noi in casă atmosfera să fie invaluită in mister. Decoraţiunile specifice pot fi diversificate, astfel este accentuat şi stilul personal.

Pe hol puteţi aranja vaze de dimensiuni mari pictate cu motivele toamnei: struguri copţi, crenguţe cu frunze colorate, etc. Pereţii pot fi decoraţi cu ajutorul coroniţelor confecţionate din frunze de stejar, fag sau din iederă. Un balot mic de fân intr-un colţ, pe care este aşezată o vază pictată, redă spaţiului de la intrare o ambianţă de toamnă.

In sufragerie, decoraţiunea pentru masă luminează, reflectând simboluri ale toamnei şi culori calde, de pământ. De asemenea, lumânările parfumate, pe care sunt imprimate fructe proaspăt culese au un efect calmant, iar nuanţele acestora – galben auriu până la un roşu tare, festiv – transmit multă căldură.

Si in bucătărie este timpul să alegem decoraţiuni specifice: faţa de masă cu imprimeuri, care redau motivele toamnei, o etajeră sau un coşuleţ impletit  cu pere gălbui, mere verzi şi roşii, nuci şi castane.

Pentru un anotimp – doar optic – prelungit trebuie să ne ocupăm de veiozele de pe noptieră dar şi de lenjeria de pe pat, care trebuie să păstreze aceleaşi motive şi culori plăcute ca in celelalte camere din locuinţă.

Cel mai intim spatiu din casă – baia – este redecorat in acelaşi stil: perdeaua de la cadă cu frunze imprimate, covoraşele in nuanţe naturale, prosoapele, chiar şi celalalte obiecte din baie imbodobite folosindu-ne creativitatea ne introduc in atmosfera anotimpului in care ne aflăm.

Toamna este anotimpul potrivit pentru amenajarea locuinţei, dar reprezintă şi trecerea la decoraţiunile de sărbătoare ale anotimpului rece.

InCasa.ro

Lasati un comentariu