Scutiri de impozite, majorări de tarife la gunoi şi amenajări de spaţii verzi irigate in curtea spitalului sunt propunerile edililor pentru consilieri

• publicat la: 14 septembrie 2010
Scutiri de impozite, majorări de tarife la gunoi  şi amenajări de spaţii verzi irigate in curtea spitalului sunt propunerile edililor pentru consilieri

Vineri 17 septembrie, cu incepere dela orele 10,oo , consilierii locali se vor întâlni in şedinţa ordinară aferentă lunii septembrie.Pe ordinea de zi figurează  nu mai puţin de 18 puncte.Edilii careieni au considerat ca prioritare pentru oraşul nostru proiecte de hotărâri precum  amenajarea de zone verzi cu irigaţie in curtea spitalului.Valoarea totală a acestei investiţii este prevăzută a se ridica la 28.507 lei având ca sursă de finanţare fonduri alocate dela bugetul local !

In timp ce la judet, consiliul judeţean a aprobat reducerea cu 10% a taxei de depozitare a gunoiului pentru Florisal, la Carei se incearcă o nouă majorare a tarifelor, in condiţiile in care  există doar un  contract de concesiune cu primăria Carei.Astfel, propunerea de majorare este dela 4,5 lei la 5,5 lei/persoană  adică 22%, dar numai la persoanele fizice.

Dacă urmăriţi cu atenţie materialele propuse consilierilor spre dezbatere veţi observa cu uşurinţa că majoritatea sunt consumatoare de fonduri din bugetul local ( şi aşa destul de subţire şi impovărat de credite) şi nu aducătoare de venituri in viitor.

La punctul 8 de pe ordinea de zi se va discuta despre alocarea de fonduri in valoare de 29.000 lei pentru 10 asociaţii culturale şi anume, Sab-Gomez,Say Yes,Karate Do, Cavalerii Vinului,Nagykaroly es Videke( al cărei reprezentant este consilierul personal al primarului, incadrat cu 1.982 lei lună) ,Asociaţia Halo,Ceatăra, Asociaţia Rekettye,Clubul Sportiv Shaolin şi Clubul Sportiv Tapo.

La punctul 11,  in cererea inaintată către primărie de firma S.C. CAMPING ANTONYO S.R.L. nu este menţionat niciun reprezentant legal al acesteia ,nu există antet de firmă  nici măcar la semnătură nu apare un nume.

Sedinţa se anunţă destul  de interesantă şi fiind publică  poate să participe oricine.Veţi avea ocazia să vedeţi pe viu prestaţia consilierilor pe care i-aţi ales să vă reprezinte.

Vă reamintesc componenţa consiliului local: din 19 consilieri, 10 sunt ai UDMR, 1 al PSD,2 ai PD-L, 5 ai PNL şi un independent.Nu de altceva dar  unor angajaţi ai serviciului de evidenţa populaţiei , cărora nu li s-au onorat la timp salariile, li s-a şoptit discret de către doamna consilier sau contabil şef  Vasarhely că singurul responsabil pentru acest fapt este grupul liberal al consilierilor, care deţine de fapt o treime din consiliu.

Desi este angajată pe statul de plată al primăriei ca şi consilier personal al primarului, cu un salariu de incadrare la  1 ian 2010 , la gradatia III.S.I , cu 3.408 lei( faţă de 890lei  in decembrie 2009) , doamna in cauză se pare că nu stăpâneşte prea bine procentele. Faptul este cu atât mai regretabil cu cât, pe toate documentele oficiale ale primărie Carei, dânsa  semnează la  Contabil Sef !  In condiţiile in care la departamentul contabilitate ,ce cuprinde 9 persoane ,există şi persoane cu studii superioare, tinere care nu sunt trecute de vârsta pensionării,care ar fi mai indreptăţite la acest post.

„La noi , ca la nimenea „  am putea spune dar , citind presa centrală, se pare că nu suntem unici.

Vă redăm in continuare ordinea de zi a şedinţei de vineri.

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului ,, Reamenajare str. 1 Decembrie 1918 – axa de dezvoltare”
  2. Proiect de hotărâre pentru aprobarea Studiului de Fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici şi a cofinanţării proiectului,,Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Satu Mare”
  3. Proiect de hotărâre privind punerea la dispoziţia proiectului,, Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Satu Mare” a terenului pentru construcţia/ reabilitarea noilor investiţii aferente acestuia
  4. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de lucru de intreţinere, înlocuire şi dezvoltare finanţat din fondurile I.I.D. pe anul 2010 – 2011
  5. Proiect de hotărâre privind aprobarea majorării tarifului pentru colectarea şi transportul gunoiului menajer, aplicat de S.C. Bio Florisal S.R.L. Satu Mare
  6. Proiect de hotărâre privind preluarea în domeniul public al municipiului şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Carei, a imobilului situat în Carei, str. 1 Decembrie 1918 nr. 35,înscris in CF nr. 100651 ( provenită din conversia de pa hârtie a C.F. nr. 7514) Carei cu nr. cadastral 100651 (nr. Top vechi 1981/10) proprietatea Statului Român, aflat în administrarea Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare
  7. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului local de venituri şi cheltuieli pa anul 2010
  8. Proiect de hotărâre privind repartizarea unor fonduri în favoarea asociaţiilor culturale, tineret şi sport
  9. Proiect de hotărâre privind dezmembrarea parcelei cad. 102727 situat în str. Al.I.Cuza nr. 3
  10. Proiect de hotărâre privind aprobarea trecerii din domeniul public în domeniul privat a suprafeţei de 1.436 mp situat în str. Al.I.Cuza
  11. Proiect de hotărâre privind aprobarea planului urbanistic de detaliu privind obiectivul de investiţie,,AMPLASAREA A 8 CĂSUŢE DIN LEMN ÎN MUNICIPIUL CAREI , GRĂDINA VIILOR”, beneficiar fiind S.C. CAMPING ANTONYO S.R.L.
  12. Proiect de hotărâre privind preluarea în domeniul privat al municipiului Carei a unor terenuri din intravilanul localităţii
  13. Proiect de hotărâre privind documentaţia, studiu de fezbilitate pentru ,,AMENAJAREA ZONA VERDE CU IRIGAŢIE ÎN CURTEA SPITALULUI DIN MUNICIPIUL CAREI
  14. Proiect de hatărâre privind aprobarea scutirii de la plata impozitelor şi taxelor locale datorarte pentru imobilele situate în Carei, str. Uzinei nr. 14, Mihai Viteazul nr. 81,Dorului nr. 14
  15. Proiect de hotărâre privind aprobarea scutirii la plata majorărilor şi penalităţilor aferente impozitului pe terenul situat în extravilanul localităţii
  16. Proiect de hotărâre privind aprobarea vânzării terenului aferent casei de locuit din str. Viilor nr. 37 în suprafaţă de 1071 mp
  17. Diferite probleme de urbanism
  18. Diverse

Daniela CIUTĂ

comentarii

de peter la 14 septembrie 2010 - 17:10

„In timp ce la judet, consiliul judeţean a aprobat reducerea cu 10% a taxei de depozitare a gunoiului pentru Florisal, la Carei se incearcă o nouă majorare a tarifelor, in condiţiile in care există doar un contract de concesiune cu primăria Carei.Astfel, propunerea de majorare este dela 4,5 lei la 5,5 lei/persoană adică 22%, dar numai la persoanele fizice.”

Referitor la paragraful de mai sus:
-in Carei sunt locuinte si cu 5-6 locatari,cu buletin pe aceeasi adresa si se achita Florisalul pentru 1-2 persoane,ponderea fiind a familiilor de 4 locatari care achita pentru doua;(persoanele cu job in UE pot sa se excluda cu acte).
-daca s-ar ocupa in mod responsabil cineva cu managementul acestei „institutii” in colaborare cu Biroul de Evidenta al Populatiei, am ajunge probabil la ieftiniri de 22%.
-exista cineva tras la raspundere in acest sens?,oare nu ar trebui sa existe o comisie,o modalitate de a verifica veridicitatea contractelor semnate la intelegere cu distincsi delegati in acest scop de catre o „S.C.” intr-o perpetua transformare?

de Daniela Ciuta la 14 septembrie 2010 - 17:38

In mare parte aveti dreptate.Dar de ce sa se mai infiinteze inca o comisie? Si formata din cine?Si cine va plati membrii comisiei ?Societatea ar trebui sa fie mai bine organizata.
Daca oamenii nu au constiinta , ar trebui determinati sa respecte legile.Dar cine sa-i determine? Nu observati ca exista un intreg lant al slabiciunilor?Cei care sunt platiti din bani publici sa asigure respectarea legilor o fac in mod aleatoriu.
La Apaserv apare aceeasi problema.Sunt persoane care nu deschid usa pentru citirea contorului de apa si acei mc consumati se impart la ceilalti locatari ai blocului.Sau vedeti situatia locatarilor de pe str,Doina( din imobilul intesat cu antene „digi „) si a celor din incinta fostului internat Agro, a caror factura de apa o achita primaria din banii contribuabililor disciplinati si constiinciosi.Probleme exista in toate sectoarele, depinde de locuitori cat sunt dispusi sa rabde si sa achite in continuare pentru consumul altora.

de omicron la 14 septembrie 2010 - 18:47

Legile in tara aceasta se respecta aleatoriu asa cum bine a remarcat doamna Ciuta, lucru extrem de trist, ne-am pierdut toate reperele sociale si ne adancim intr-o criza morala fara precedent, asa ca fugiti fratilor cat mai puteti, plecati din tara toti, lasati-o mediocrilor, politicienilor, manelistilor, traficantilor de tigari, smecherilor… sa se trezesca itr-o dimineata ca sunt numai ei….SINGURI!

de omicron la 14 septembrie 2010 - 18:55

8.Proiect de hotărâre privind repartizarea unor fonduri în favoarea asociaţiilor culturale, tineret şi sport….. asa se sifoneaza banii (o parte din ei)

13.Proiect de hotărâre privind documentaţia, studiu de fezbilitate pentru ,,AMENAJAREA ZONA VERDE CU IRIGAŢIE ÎN CURTEA SPITALULUI DIN MUNICIPIUL CAREI”
– este o treba OK dar geseft pentru firma abonata la banii publici care se ocupa cu tehnici de irigat

1.Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului ,, Reamenajare str. 1 Decembrie 1918 – axa de dezvoltare”- eheheee aci as dori sa vad mai in profunzime geseftu….se va folosi pavaj produs de catre o anumita firma care patronata de o mareeee arhitecta si de fiul ei „smecher”

5.Proiect de hotărâre privind aprobarea majorării tarifului pentru colectarea şi transportul gunoiului menajer, aplicat de S.C. Bio Florisal S.R.L. Satu Mare – sa le fie rusine celor ce voteaza „pentru”

de omicron la 14 septembrie 2010 - 19:03

Nu ma pot abtine sa nu comentez situatia celor de pe str Doina cu antene ‘digi’ si a celor de la fostul internat agro… pai oameni buni ei sunt singurii si cei mai asistati social din acest oras. nu vedeti ca sunt ca o molima… sunt peste tot …nu stiu pana cand cat timp mai putem suporta….sa-i integram zic europenii mai civilizati decat noi, eu zic sa-i cedam pe toti cu mare placere sa-i integreze ei si duca-se sa nu-i mai vedem pe fata pamantului.

de the public news la 14 septembrie 2010 - 20:34

OHOHO!da,nu mai intelege lumea asta din Carei chiar nimic,dar explicati-le odata cum functioneaza o PRIMARIE,si ce atributii au :Consiliul local,Primaru si Viceprimarul.Lamuriti lucrurile,sa nu cadem in cealalta extrema.Parerea mea.

de ..Bolovanu la 19 septembrie 2010 - 07:58

..paii Aiiigeen kovax a tranformat
primaria in srl@aiigeen.kovax kuplerai…….
angajaza fisu ,norus-a nepotii……
Aiiigeeen, aiigeeen ,,,,

de BOLOVANE... la 19 septembrie 2010 - 18:55

pai,tu mu faceai la fel daca erai primar ?Ramine in familie,ce mai,sunt vremuri grele frate,trebe sa ne asiguram………….

de petre la 19 septembrie 2010 - 20:26

pai, nici eu nu ma pot abtine sa nu remarc ca de la bolovane nu te poti astepta la ceva rational ;noroc ca nu toti gandesc asa si mai ales ca mai sunt si oameni care nu gandesc si nu fac asa.Cu asa gandire ne asiguram falimentul in toate domeniile.

de faliment-asigurat la 20 septembrie 2010 - 10:49

astai unul din scopuri:coldusi in propria tara

de Norbi - la 21 septembrie 2010 - 07:44

Da,Cosiliul Municipal ce face ?cred ca ar fi cazul sa vina si cu solutii,ca de povesti ne-am cam saturat……………

Lasati un comentariu