Polonia va avea cea mai mare statuie a lui Isus

• publicat la: 31 octombrie 2010
Polonia va avea cea mai mare statuie a lui Isus

Swiebodzin, un oraş polonez cu aproximativ 21.000 de locuitori, de lângă graniţa cu Germania, va avea în curând o statuie de 33 de metri a lui Isus Hristos, cu o coroană ce îi mai adaugă doi metri.

De pe piedestalul de 16 metri va pune în umbră toate celelalte statui dedicate Fiului lui Dumnezeu. Lucrările au început în 2008, urmând a se încheia în noiembrie a.c., depăşindu-se deţinătoarea actuală a recordului, statuia Cristo de la Concordia din Cochabamba, Bolivia (de 34,2m), precum şi mai celebra statuie Cristo Redentor din Rio de Janeiro, Brazilia (de 39,6m). Conform Telegraph.co.uk, deşi statuia este ridicată, în primul rând, ca recunoştinţă faţă de Dumnezeu, locuitorii speră ca ea să aducă turişti.

“Dacă am fi făcut un teren de curse sau de golf, turiştii ar fi venit doar pe perioada sezonului. Dar cu statuia lui Isus sezonul va fi un an întreg”, a declarat un oficial din Swiebodzin. Construcţia este aproape de final. Inginerii au acum dificila sarcină de a plasa umerii şi capul pe statuie, iar pentru aceasta se poate să fie nevoie de un elicopter. Statuia a fost concepută de pr. Sylvester Zawadzk şi s-a înălţat cu susţinerea financiară a locuitorilor din regiune.

sursa catholica.ro

Lasati un comentariu