Primăriile cu peste 10.000 de locuitori vor fi obligate să aibă un plan de locuire

• publicat la: 4 octombrie 2010
Primăriile cu peste 10.000 de locuitori vor fi obligate să aibă un plan de locuire

Primăriile cu peste 10.000 de locuitori vor fi obligate, prin lege, să aibă un plan de locuire şi să îşi asigure un fond de teren pe care să poată fi dezvoltate locuinţe sociale, a declarat, luni, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, citată de Mediafax.

Potrivit acesteia, noul proiect de lege privind construcţia, exploatarea şi dezvoltarea locuinţelor, la care se lucrează de câţiva ani, va intra în dezbatere publică săptămâna viitoare.

Prin noua lege se defineşte rolul autorităţilor centrale şi locale în construcţia de locuinţe, programele de reabilitare şi modernizare a fondului construit existent şi legătura dintre strategia naţională a locuirii, programele de guvernare, politicile locale de dezvoltare urbană şi programe privind realizarea de locuinţe.

De asemenea, se introduce obligativitatea constituirii planului local de construire şi pentru asociaţiile de dezvoltare intercomunitară cu peste 25.000 de locuitori.

Udrea a mai spus că doar în Bucureşti peste 10.000 de tineri au nevoie de locuinţe.

Ministrul Dezvoltării a vizitat luni primul cartier de locuinţe construit, în urmă cu 100 de ani, în Capitală de „Societatea comunală pentru locuinţe ieftine din Bucureşti”.

 RL online

comentarii

de Norbi - la 5 octombrie 2010 - 13:09

frumoasa si desteapta,bravo ei !!!!

Lasati un comentariu