Pământul, bombardat masiv de Soare

• publicat la: 15 noiembrie 2010
Pământul, bombardat masiv de Soare

Cercetătorii de la NASA au anunţat că astăzi şi mâine Terra va fi lovită de energia degajată de o masivă explozie solară. Conform cercetătorilor, explozia ar putea afecta câmpul magnetic al Terrei şi ar putea avea implicaţii garve asupra sistemelor de comunicaţii. În cazul erupţiilor solare,  apar ejecţii de masă solară ce formează un nor de plasmă ce se îndreaptă către Terra. Norul, ce conţine particule încărcate electric, se loveşte de câmpul magnetic al Pământului. Dacă reuşeşte să treacă prin el sau măcar să-l deformeze, se pot produce furtuni solare sau geomagnetice.

Potrivit astronomilor, acestea nu sunt simţite de către oameni, dar apar totuşi schimbări în interiorul tuturor organismelor vii. NASA, aminteşte REALITATEA, a mai avertizat în acest an că dacă nu sunt luate măsuri de precauţie, o furtuna magnetică şi mai mare, anticipată în 2013, ar putea avea „consecinţe catastrofale“ la nivel global. „Ştim că se apropie, dar nu ştim cât de rău va fi“, a declarat doctorul Richard Fisher, director al diviziei de heliofizică din cadrul NASA.

Coincidenţă sau nu, după cum remarcă NAŢIONAL, tot astăzi NASA face o misterioasă conferinţă de presă pentru a anunţa descoperirea unui „obiect excepţional în vecinătatea noastră cosmică”. Misterul, susţine ANTENA3, va fi dezlegat la ora 19:30, ora României, când este programată conferinţa, care va fi difuzată în direct pe canalul TV al NASA.

sursa  Ziare.ro

comentarii

de oleg la 15 noiembrie 2010 - 16:50

Aveam o durere de cap astazi..

Lasati un comentariu