Proiect educaţional prezentat la Biblioteca Carei

• publicat la: 30 noiembrie 2010
Proiect educaţional prezentat  la Biblioteca Carei

Din dorinţa de a insufla copiilor dragostea de  lectură,două inimoase invăţătoare  de la clasa a III-a A Step by Step, Scoala Generală nr.3 Carei  au implementat un proiect educaţional în rândul copiilor şcolari ,sub numele  UNIVERSUL POVEŞTILOR – UNIVERSUL COPILǍRIEI .

La Biblioteca Municipală din Carei a avut loc in cursul zilei de luni 28 noiembrie prezentarea proiectului educaţional UNIVERSUL POVEŞTILOR – UNIVERSUL COPILǍRIEI .

Învăţătoarele Emilia Mikovski şi Ligia Leşan au scos in evidenţă rolul educativ pe care il au cărţile chiar şi in această eră a tehnologiei.  Pe  lângă elevi, principalii beneficiari, au fost implicaţi şi  părinţii, dar şi  alte persoane cu  rol important în îndrumarea lecturii elevilor, şi anume bibliotecarele.

Scopul proiectului este de a dezvolta deprinderile de citire a cărţilor de lectură suplimentară, pentru îmbogăţirea nivelului de cunoştinţe, pentru îmbogăţirea vocabularului, în vederea formării exprimării orale şi scrise corecte.

Bibliotecara Vălean Erika a prezentat micilor elevi  secţia de carte pentru copii , iniţiindu-i în completarea fişei de inscriere, a fişei cărţii imprumutate , in importanţa păstrării adecvate a cărţilor imprumutate , informându-i totodată şi  asupra orarului bibliotecii.

Există şi posibilitatea de a comunica cu biblioteca prin messenger sau prin  email, la adresa  bibliotecamunicipalacarei@yahoo.com

 

 

S-a discutat şi s-a pus accent pe importanţa citirii cărţii şi nu a vizionării filmului  “căci vizionarea unui film nu e similară  cu citirea cărţii ,dacă vrei să rămâi cu o valoare citeşti cartea,filmul este un produs finit văzut prin ochii regizorului iar  dacă  citeşti cartea vezi acţiunea în propria ta viziune “  a ţinut să precizeze  Erika Vălean. Activitatea s-a incheiat printr-un scurt program artistic dedicat zilei de 1 Decembrie.Copii au intonat cântece patriotice şi au recitat poezii  din lirica  lui Adrian Păunescu şi  Gheorghe  Băltean .

Din partea Scolii generale nr3  a participat  bibliotecara Tudor Dorina iar din partea părinţilor, dna Acălfoaie Lavinia.

Daniela Ciută

comentarii

de Gabi D la 5 decembrie 2010 - 19:07

E f. buna aceasta initiativa,mai ales ca din ce in ce mai multi copii au uitat cum se citeste o carte, o poveste,o poezie.Am trait in imperiul cartilor copilariei si adolescentei si credeti-ma e.mult mai frumos sa citesti o carte,sa incerci sa-i cunosti personajele punandu-ti la incercare si imaginatia,decat sa vizionezi pur si simplu un film!Felicitari!

de selena gomez la 28 aprilie 2011 - 18:01

AAAAAAAAAAAAAAAA…………….. NU STIU CE SA SPUN

de MAYA la 28 aprilie 2011 - 18:02

ADORMITI

Lasati un comentariu