Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume în 2010

• publicat la: 14 ianuarie 2011
Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume în 2010

Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) a anunţat joi, la conferinţa de presă oficială a Campionatului Mondial masculin din Suedia, de la Goteborg, că cei mai buni handbalişti ai anului 2010 au fost desemnaţi Cristina Neagu, la feminin, şi cehul Filip Jicha.

Cristina Neagu, componentă a campioanei Oltchim Râmnicu Vâlcea, dar şi a naţionalei României, a cucerit trofeul, cu 25 la sută din voturile exprimate.

Alături de jucătoarea română, s-au aflat în cursa pentru titlul de “cea mai bună jucătoare din 2010” sportivele Bojana Popovici (19 la sută din voturi, Buducnost Podgorica), Grit Jurack (17 la sută, Viborg HK), Katrine Lunde Haraldsen (23 la sută, Gyor ETO) şi Ludmila Postnova (16 la sută, Zvezda Zvenigorod).

“Este o onoare pentru handbalul feminin românesc să aibă o jucătoare unanim apreciată. Personal, sper ca această distincţie să influenţeze doar pozitiv exprimarea în ansamblu a echipei României” a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu.

În 9 ianuarie, Cristina Neagu a primit la Paris şi premiul pentru “cea mai bună tânără jucătoare”, la puţin timp după ce România a cucerit medalia de bronz la CE din Danemarca şi Norvegia, competiţie la finalul căreia handbalista tricoloră a câştigat titlul de golgheter (53 goluri), a fost cea mai bună pasatoare (34 de pase decisive) şi a fost aleasă în echipa ideală a turneului, pe postul de inter stânga.

La masculin, pe lista celor cinci nominalizaţi s-au aflat francezii Thierry Omeyer şi Nikola Karabatici, spaniolul Arpad Sterbik, cehul Filip Jicha şi croatul Igor Vori, penultimul cucerind trofeul.

Cele două titluri au fost acordate în urma sondajului deschis pe site-ul IHF, până la 1 ianuarie, dar şi a voturilor specialiştilor din cadrul forului internaţional de profil şi a mai multor antrenori de calibru, printre care Lino Cervar, Heiner Brand, Ulrik Wilbek, Evgheni Trefilov şi Marit Breivik.

Titlul de cea mai bună handbalistă în 2009 a revenit lui Allison Pineau (Franţa), în timp ce la masculin s-a impus Slawomir Szmal (Polonia).

Câştigătorii din 2010 vor fi premiaţi la finalul Campionatului Mondial din Suedia, la Malmo, data exactă urmând a fi anunţată de IHF.

sursa  mediafax

Lasati un comentariu