CAREI gazda singurei reprezentaţii din România a ansamblului brazilian OS CHIMANGOS

• publicat la: 10 februarie 2011
CAREI  gazda singurei reprezentaţii din România a ansamblului brazilian OS CHIMANGOS

Centrul Cultural al Municipiului Carei vă invită la un spectacol deosebit, cu Ansamblul „Os Chimangos” din Brazilia. Spectacolul folcloric va avea o durată de 90 de minute şi se va desfăşura  la Casa Comunitară Sf. Ladislau, în data de 16 februarie 2011, începând cu ora 18.

Biletele pot fi achiziţionate în fiecare zi lucrătoare între orele 16-18 la Centrul Cultural Carei sau înainte de spectacol. Preţul unui bilet este de 10 lei.

Grupul a luat fiinta în 1977 sub numele de Os Chimangos – Grupo de Arte nativo, si era format din studenţi care doreau  popularizarea obiceiurilor populare.

Dragostea faţă de muzică şi dans alături de elementele culturii gaucho au atras din ce în ce mai mulţi membrii. În tot acest timp scopul a rămas prezentarea folclorului sud american autentic, îmbogăţit cu elemente din literatura ţărilor din acest spaţiu.

În cei 33 de ani de existenţă, Şcoala de Dansuri Os Chimangos a instruit generaţii întregi. Din 1987, în oraşul Cacapava a luat naştere Academia de Danca Folclorica.

Grupul a participat la numeroase festivaluri folclorice, atât în ţara de origine cât şi în străinătate. În 1986 a petrecut 12 zile în SUA, spectacolul lor fiind prezentat timp de 12 zile la Disneyland.

În anii următori grupul a susţinut un turneu în Europa, în Belgia, Franţa, Elveţia, Germania, Austria şi Ungaria.

Conducătorii grupului sunt Luiz Teixeira Albarnaz şi soţia lui, Giselda Albarnaz.

Pentru actualul turneu european grupul s-a pregătit cu un program variat şi extrem de spectaculos. Prin intermediul muzicii şi a dansurilor spectatorii sunt călăuziţi în mai multe ţări ale Americii de Sud. Totul datorita ritmurilor vibrante, a costumelor colorate şi a dansatorilor, ce transmit bucuria vieţii, într-un spectacol cu o atmosferă de carnaval. Profesionalismul interpreţilor, energia şi tinereţea lor transformă spectacolul într-o experienţă unică pentru public, într-o adevărată delicatesă a culturii din America Latină.

Grupul se află pentru prima dată în România şi va susţine singurul spectacol din ţara noastră la Carei.

redactia

comentarii

de lore la 10 februarie 2011 - 16:14

Foarte frumos , sunt sigura ca va fi un spectacol pe cinste 🙂

Lasati un comentariu