Folclor brazilian apreciat de careieni

• publicat la: 17 februarie 2011
Folclor brazilian apreciat de careieni

Un numeros public a umplut până la refuz sala Sfântul Ladislau din Carei pentru a asista la un inedit,şi autentic in acelaşi timp, spectacol folcloric brazilian.

Folclorul autentic, măsura şi oglinda fiecărui popor, poate fi prezentat oricând şi oriunde, dar niciodată oricum. Asta au dovedit brazilienii din ansamblul Os Chimangos, care au suţinut un spectacol de 70 de minute în sala Casei Comunitare Sfântul Ladislau, din Carei.

Sosiţi în premieră în România, muzicanţii şi dansatorii cariocas au introdus publicul în atmosfera însorită a Braziliei, a Argentinei şi a Paraguaiului, prin cântecele, costumele şi dansurile culturii gaucho, cu rădăcini europene, iberice.

Grupul, format în 1977, de mai mulţi studenţi, şi-a propus din prima clipă popularizarea folclorului brazilian autentic, din zona Rio Grande del Sul, cea mai sudică a Braziliei. De atunci şi până acum, grupul, cu nume de pasăre răpitoare – chimangos – a susţinut recitaluri în mai toate ţările propriului continent, în SUA, dar şi în Franţa, Elbeţia, Portugalia sau Ungaria. Ieri, Centrul Cultural Carei, i-a adus în premieră în România, iar acest fapt a scos din casă în jur de 250 de careieni.

Cei prezenţi s-au putut delecta cu spiritul sud american, vesel, mândru şi îndrăgostit, gata, în acelaşi timp, să îşi apere onoarea cu sabia, sau, ca în cazul de faţă macheta. Rochii vaporoase, în sute de culori vesele, coşuri de flori, pălării bărbăteşti cu boruri uriaşe, cizme de călărit, eşarfe, tobe, fluiere, chitări şi mandoline. Zâmbete şi bucuria vieţii, naturaleţe, dar şi rigoare, profesionalism.

Ansamblul, care a petrecut în municipiul Carei  10 ore, a vizitat oraşul, s-a întâlnit cu oficialităţi locale iar seara a participat la o cină festivă, unde s-a cântat şi s-a dansat, legându-se prietenii sincere cu gazdele careiene.

redactia

comentarii

de laurentiu78 la 17 februarie 2011 - 14:26

a fost incredibil. nu am vazut asa ceva in viata mea. atata frumusete, lejeritate, melodicitate si profesionalism la un loc. in fiecare saptamana as merge la un asa eveniment. cei care au lipsit, au ratat poate cel mai frumos eveniment din ultimii ani.

de lore la 17 februarie 2011 - 14:29

Se vede ca a fost o seara foarte frumoasa felicitarii organizatorilor 🙂

de Valean la 18 februarie 2011 - 07:29

Felicitari organizatorilor!!
Intr-adevar a fost un spectacol minunat.

Lasati un comentariu