Volkswagen Golf VIII va consuma 2,3 litri la suta de kilometri

• publicat la: 8 februarie 2011
Volkswagen Golf VIII va consuma 2,3 litri la suta de kilometri

Viitoarele modele Volkswagen vor imprumuta tehnologia conceptului XL1 prezentat la Salonul auto din Qatar si care consuma doar 0,9 litri la 100 de kilometri.

Astfel, chiar dacă nu a fost anunţată deocamdată, a opta generatie de Volkswagen Golf ar urma să aibă motorul prototipului arătat in Qatar si să consume doar 2,3 litri la suta de kilometri, informează Autocar.

De asemenea, motorul hibrid in doi cilindri va avea emisii de doar 75 de grame la kilometru, potrivit unor surse din cadrul constructorului auto. Deşi va consuma mai putin, motorul va fi mult mai puternic datorită combinatiei de tehnologie pentru combustie imbunătăţită si materiale noi. Sursele de la Volkswagen au afirmat că noul model trebuie să fie si mai aerodinamic, dar şi mult mai uşor.

Golf VII ar urma să fie lansat in 2012 si să aibă un ciclu de viata de 8 ani, ceea ce inseamnă că următoarea generatie o să apară in 2020, la timp pentru noile reguli impuse de UE in ceea ce priveste consumul masinilor.

Constructorii auto sunt obligati să ia măsuri radicale pentru a-si eficientiza maşinile după ce autorităţile europene au decis ca emisiile să scadă la 95 de grame pe kilometru până in 2020.

sursa  ziare.com

Lasati un comentariu