Maşina care consumă mai puţin de un litru de combustibil, în curând pe piaţă

• publicat la: 20 martie 2012
Maşina care consumă mai puţin de un litru de combustibil, în curând pe piaţă

Volkswagen, cel mai mare constructor auto  european, testează în prezent modelul XL1 Super Efficient Vehicle (SEV) pe zăpadă, conform unor fotografii spion apărute pe blogurile auto, iar specialiştii se aşteaptă ca acesta să îşi facă apariţia în showroom-uri în următoarea perioadă.

Volkswagen XL1 Super Efficient Vehicle (SEV) a fost prezentat la Salonul auto de la Qatar din 2011, iar în prezent se fac teste cu maşina pe zăpadă, semn că aceasta urmează să fie lansată cât de curând.

Automobilul XL1 poate parcurge 100 de km cu mai puţin de un litru de combustibil. Ideea unui autovehicul care are nevoie de numai 0,9 litri de combustibil pentru a parcurge o sută de kilometri a luat naştere în 2002, iar în 2009 nemţii au lansat prototipul L1.

XL 1 foloseşte un motor  disel de 800 cc care dezvoltă 48 CP şi un motor electric capabil să livreze 27 CP. Motorul electric poate funcţiona independent, asigurând o autonomie de 35 de km sau în tandem cu motorul diesel. Transmisia este automată cu şapte rapoarte, iar maşina atinge o viteză maximă de 160 km/h.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu