Decât teatru de vară, mai bine gazon

• publicat la: 10 martie 2011
Decât teatru de vară, mai bine gazon

Se pare că spaţiile verzi ale oraşului reprezintă la ora actuală cele mai „delicate”probleme ale Primăriei,din toate punctele de vedere.

La ultima sedinţă a Consiliului Local, consilierii au avut de aprobat două proiecte  cu impact asupra înfăţişării oraşului. Unul era  Proiectul  de hotărâre privind studiul de fezabilitate pentru lucrarea ,, REAMENAJAREA SPAŢIULUI VERDE PE B-DUL 25 OCTOMBRIE , CAREI, jud. SATU MARE” iar celălalt,Proiect de hotărâre privind documentaţia, Studiu de fezabilitate pentru,, IRIGAREA ZONEI VERDE AMENAJATĂ PE B-DUL 25 OCTOMBRIE, ZONA SEMAFOR- TURN DE APĂ DIN MUNICIPIUL CAREI”.

Deşi a ajuns abia acum pe masa consilierilor, primul proiect a fost demarat încă din luna noiembrie, când trandafirii din zona semaforului au fost scoşi şi înlocuiţi cu ..seminţe de iarbă pentru gazon. Pentru reamenajarea acestui spaţiu cuprins intre semafor şi turnul de apă, Primăria plăteşte firmei SC Pominova SRL Carei,pentru proiectare şi inginerie suma de 30.000 lei ( adică trei sute de milioane). Reamenajarea constă de fapt în scoaterea trandafirilor şi a vegetaţiei existente şi înlocuirea lor cu secvenţe de gard viu,câteva soiuri de trandafiri şi gazon. Suma totală la care se ridică toată această reamenajare ajunge la aproape 4 miliarde de lei,mai exact 342.750 lei pentru amenajare de spaţiu verde şi încă 79.500 lei pentru lucrări de irigaţii. În aceste condiţii ,era mai mult decât oportună întrebarea consilierului Bucureştean Adrian”credeţi că e momentul ca acum,în perioadă de criză să cheltuim aceste sume pentru spaţiul verde?”

Nu de aceeaşi părere este primarul Kovacs, care afirmă că „suntem prea puţin pretenţioşi şi săraci dacă nu vrem să investim în spaţiul verde! De ce să ne speriem şi să nu îndrăznim să investim în spaţiul verde?”

Ciută Ilie vine cu propunerea de a se da o nouă destinaţie ruinei cinematografului prin transformarea sa într-un teatru de vară.”Propun ca banii alocaţi pentru scoaterea trandafirilor , însămânţarea gazonului şi montarea sistemului de irigaţii să fie redirecţionaţi pentru un proiect de reamenajare a cinematografului prăbuşit, într-un teatru de vară.Se va încadra perfect în parc, mai ales când vor fi finalizate lucrările de la castel şi de la seră. Din punctul meu de vedere, suntem prea săraci pentru a investi 4 milarde de lei în spaţii verzi,consider că e mai benefică investiţia într-un teatru de vară.”

Propunerea consilierului Ciută nu a fost supusă la vot, preşedintele de şedinţă Poosz Szabolcs supunând la vot varianta reamenajării spaţiului verde din centrul oraşului,variantă care a fost susţinută de consilierii majoritari.

Lucrările de amenajare sunt încredinţate firmei SC Pominova SRL Carei, firma şefului Departamentului de Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Carei.

Daniela Ciută

comentarii

de unforgiven la 10 martie 2011 - 18:08

Foarte buna propunerea dl.Ciuta, DACA S-AR PUNE IN PRACTICA AR FI SI MAI BUNA…………………………

de nepasare la 10 martie 2011 - 18:56

Poosz Szabolcs asta nu tare ii mare handicapat daca nu vede ca avem nevoie de un teatru de vara dar avem nevoie de iarba pe care tiganii o vor strica. Cum va mai rabda cel de sus idiotilor. Respect Ciuta si respect Bucurestean.

de daciafan la 10 martie 2011 - 20:50

afaceri

de Careian la 10 martie 2011 - 23:54

Intr-adevar teatrul de vara ar fi un lucru mai acceptabil decat gazonul .
Ceea ce se vede si din avion ,este ca afacerea cu gazonul cu preturile mentionate mai sus ascunde o ecscrocherie de mare anvergura .Daca stau si ma gandesc putin , lucrand singur cu o sapa si cu un harlet as scoate toti trandafirii si as semanta cu iarba portiunea mentionata intr-o luna !!!
Rusine sa le fie celor din UDMR , de cand sunt la putere numai la furt le sta capul , ce merite au ei ? Praf o sa faca orasul pana la urma !
Daca primarul nu ar face nimic in orasul acesta cum a facut domnul Beko inaintea lui ar fi minunat .Dansul era cu mult mai modest , s-a multumit cu banii de mita primiti lunar de la firma Phoenix .
In concluzie si pe scurt politica UDMR : distrugem parcul dendrologic , trandafirii si centrul orasului (care va urma) , pentru bani de mita in buzunar , totodata marind si datoriile orasului !
Ceea ce se face in acest oras nu este un simplu furt , este un furt facut prosteste in defavoarea orasului , fapt din care se poate deduce incompetenta celor de la conducerea orasului in absolut toate domeniile de activitate .
Imi pun intrebarea : Doamne cand va ajunge un om corect cu scrupule la carma orasului ?
Desteapta-te romane !!!

de nepasare la 11 martie 2011 - 06:54

in poza de mai sus 3 nemernici care nu au facut nimic pt orasul asta 🙂 doar pt ei,furt furt si iar furt.

de gabi la 11 martie 2011 - 07:54

decat gazon sau teatru de vara, mai bine bani pt domeniile chiar vitale: sanatate, invatamant, sau investitii in ceva ce aduce profit.

de gigibecali la 11 martie 2011 - 08:30

Si eu sunt de acord cu teatrul de vara si ar fii bine sa se faca si un cinematograf in Carei ca mie nu imi mplace sa descarc de pe net bsi sa ma uit ca nu are nici unn farmec dar cand mergi intr un cinematograf inca si filmul ti se pare mai bun.Va rog faceti ceva pt Carei ca nu vreau sa vad doar iarba

de vasile la 11 martie 2011 - 11:15

ceva de groaza

de locatari >> la 11 martie 2011 - 11:59

Un singur exemplu, am depus cerere mai multi vecini pentru un garaj in spatele blocului IP4 de pe MOZART1, neu trimis la plimbare probabil motivul este ca nu sintem membri UDMR,am aflat recent ca domnul primar ar vrea se aprobe acuma acest loc pentru un domn fost maistru la fabrica de mobila Crasna ,care a mai primit un loc oare unde??? linga trotuar fafa in fata cu ABC.Greta srl toata lumea sa mirat cum se poate!!!!pai se poate dragi mei, daca esti pe bune cu domnul primar totul este posibil ,dar cu acesta ocazie va atragem atentia domnule primar ,daca veti aproba garajul si noi stim deja unde sa apelam mai sint organe care va vor cere niste explicati!!La uni se aproba la alti nu, oare de ce??? A poate nu am oferit spaga !!alt motiv nu vedem,Sa va mai ginditi cu aceasta aprobare caci va fi scadal de nati mai vazut. RUSINEEEE SA VA FIE!!Asteptam sa incepeti constructia care nu se va termina niciodata sau daca totusi ,va trebui sa-si cumpere 1000 de lacate va garantam!!!Cu stima si respect pentru domnul primar si domnul fost maistru prieten de catarama ,cu domn pimar Atentie, o sa fim cu ochi pe dumnevoasta !!!!

de Aurel la 11 martie 2011 - 12:25

Nu va fi aprobat ,acel garaj stiu si eu acel loc si de locatari din jur. Si stim ,si cine vrea locul, nu este altul decit domnul Beres care vrea cam multe de cind este in pensie, si da este apropiat al primarului,Si eu voi sesiza organele din SATU MARE daca ,se va aproba si va voi ajuta cu mare placere ,si mai departe de Judet deorece sint mina in mina UDMR>no coment…..

de gabi la 11 martie 2011 - 16:03

articolul asta e un exemplu ca daca peneleu’ ar fi la conducere, ar da banii pe inutilitati la fel ca udemereu’. doar ca in loc de gazon, ar da pe, vezi doamne, teatru de vara, pt ca da mai bine la public. problemele de la spital sunt uitate in momentul asta, nu conteaza ca sunt asistente care iau 4-5 milioane salariu, nu conteaza ca totul e pe jos, conteaza doar sa fim gigi-contra cu primarul, pe orice tema. daca dl ciuta ar fi cerut bani-extra bagati in spital, sa fie si pt salariile asistentelor, de care sistemul isi bate joc, as fi zis ca e o initiativa laudabila. pana atunci insa zic ca toti sunteti o apa si un pamant, nu ar fi nici o diferenta daca la conducere ar fi pesedeu’ sau peneleu’. lucru ce, pana la urma revine la adevarul cel mai mare din politica: toti sunt la fel:)

de gabi la 11 martie 2011 - 16:05

repet, ca sa nu sara retardatii, nu blamez pnl-ul, ambele sunt pe jos! nu poti da bani pe gazon, pe teatru de vara atata timp cat functiile vitale ale orasului au astfel de probleme.

de cetatean la 11 martie 2011 - 16:36

comentariul lui gabi e un exemplu de critica la adresa celor ce nu sunt in „gratiile”lui fara a tine seama de realitati.daca mergeai si tu la sedinta din februarie, ai fi vazut ca singurul care a sesizat ca nu sunt suficienti bani pentru spital a fost chiar dl ciuta.poti sa ceri procesul verbal al sedintei si vei vedea ca am dreptate.si nu poti sa stii ce ar face altii care ar fi la conducere pana nu ii vezi acolo.dar poti sa banui ce ar face daca te-ai uita ce a facut unul si ce a facut altul cu firma si cu casa lui.si cu ce provenienta de fonduri.pana atunci, vorbe goale,in vant.acum aveti ce ati votat asa ca nu va mai plangeti.iar de pnl sa nu vorbesti pana nu ne spui si noua care partid ar mai fi adus bani gramada la spital in conditiile in care directorul de atunci era de la cu totul alt partid.s-auzim numai de bine!

de observator la 11 martie 2011 - 16:59

ok gabi!iti spuneam intr-un comentariu ca ai o parere buna despre tine dar si ca risti sa devii penibil.regret,dar trebuie sa-ti spun ca ai devenit deja penibil.cei ce nu iti impartasesc opiniile sunt pentru tine retardati.incerci sa acreditezi ideea ca cei care sunt la conducerea orasului nu pot fi inlocuiti cu unii mai buni.ti-am mai spus odata ca tare va deranjeaza ciuta asta.m-am interesat mai in amanunt despre el.intr-adevat aveti o problema cu el,are coloana vertebrala si nu pote fi cumparat.face totul dezinteresat,are tot ce ii trebuie si a realizat singur tot ce are.fara afaceri cu primaria ,fara datorii la stat deci nu il puteti santaja cu nimic si asta va deranjeaza cel mai mult.ma bucur ca mai sunt oameni cu constiinta,inca nu e totul pierdut.

de observator la 11 martie 2011 - 18:21

gabi esti ridicol.traiesti in lumea ta 🙂

de gabi la 11 martie 2011 - 19:12

sa mori tu! :))

de reflectie la 12 martie 2011 - 09:30

mai mare magarie ca propunerea d-nului ciuta nu am auzit.orice se organizeaza in carei (ma refer la spectacole) nu are prindere la oameni din pacate.asa ca ciuta este cel care traieste in lumea lui.dream on!

de SI CIUTA ARE CASE la 12 martie 2011 - 13:05

Mai fratilor,da si Ciuta are casa ,2 blocuri si 2 sau 3 masini ,fiica la facultate in Elvetia,e mai bogat decat Kovacs,da eu inca nu am auzit sa fi furat vreodata din banii publici,omul lucreaza cinstit are firma prospera,poate ar fi cel mai nimerit ca primar,omu asta nu mai are nevoie de nimic decat sa-si vada orasul prosper,asa ca mai ganditi-va cum si cu cine votati.Poate candideaza Ciuta.

de adi la 14 martie 2011 - 00:33

DAR O SOSEA SUNTETI IN STARE SA FACETI?

NISTE BALAST COMPACTAT SI ASFALT PESTE,CAM ASTA INSEAMNA SOSEA,SA VADA SI CAREIENII CUM SE FACE O SOSEA

DAR NU CRED CA VOR VEDEA NICI COPII NOSTRII ASTA

de eu la 15 martie 2011 - 08:53

o vrajeala grosolana articolul asta si o manipulare ordinara. teatrul d evara a fost aprobat, s/au facut expertizele, iar in lun amai se si inaugureaza. rusine ceelor care mint fara rusine si distorsioneaza adevarul

de Dragos la 15 martie 2011 - 09:57

@reflectie
Cand ai fost ultima data la o piesa de teatru? Eu zic ca nu ai fost in veci dupa felul in care declari ceea ce declari. Faptul ca TU nu vrei sa te culturalizezi asta denota ca faci parte din celebra „majoritate” a orasului. Acea majoritate care a dus aceasta urba acolo unde este acuma. Eu ma duc la teatru. Eu dau 150 de lei pe abonament la teatru si ma duc cu microbusul pana la satu mare ca sa vad cateva piese de teatru. Si nu dau acesti bani doar ca sa ma dau rotund sau pentru ca vomit de atatia bani. O fac ca sa imi creasca nivelul de cultura. Cultura ce lipseste cu desavarsire acestei „majoritati”

Si ca sa fie cercul rotund si gras, se cam vrea distrugerea tuturor activitatilor culturale in acest oras. Imi vine sa zic ca ni se da din nou „cura de tampizare”ce o primeam inainte de ’89.

NASOL

de clarificare la 15 martie 2011 - 14:13

@eu
ai dreptate,RUSINE celor care mint fara RUSINE si distorsioneaza adevarul.nu stiu daca prin comentariul tau vrei sa manipulezi sau chiar tu esti cel manipulat.in sedinta consilierilor din februarie,la anexa 3 din cadrul proiectului privind aprobarea bugetului de cheltuieli pe 2011,cap70.2,locuinte,servicii si dezvoltare publica,la punctul 21,s-au alocat 50.000lei pentru un studiu de fezabilitate sala functionala in cadrul parcului dendrologic care este total diferita de propunerea dlui ciuta de a se face teatru de vara pe acel loc.probabil primarul vroia sa faca nunti acolo sau alte asemenea activitati culturale.nu stiu daca in urma propunerii sau a articolului aparut,se pare ca se va face un teatru.acum cateva zile s-a luat legatura cu un arhitect din baia mare pentru o oferta in acest sens,urmeaza ca sa aprobe consiliu studiul de fezabilitate iar apoi proiectul si licitatia daca suma va depasi 15.000 euro si nu se poate atribui prin incredintare directa.sau se va realiza in regie proprie.termenul pe care il prevezi tu,adica luna mai,e valabil poate pentru anul 2012.daca poti fi manipulat asa usor,nu ai nicio scuza.

de pe fata la 16 martie 2011 - 09:46

Doamne…, cata patima in randurile de mai sus.

uni sunt pe subiect iar altii nu. Sfatul meu este sa nu fiti ieftini si doar rautaciosi.

Pentru unii probabil urmatoarele cuvinte vor fi doar „cuvinte goale” dar eu vreau sa scriu pt restu: „credinta, speranta, iubire – trei lucruri de care ai nevoie in viata”. Hai sa fim mai buni uni cu altii. Prea multa rautate si spurcaciune in gandurile unora.

Lasati un comentariu