Libia-Informaţii consulare

• publicat la: 20 martie 2011
Libia-Informaţii consulare

MAE face eforturi pentru a menţine contactul cu cetăţenii români care au mai rămas în Libia, după operațiunea de repatriere în masă, mai ales prin Ambasada României de la Tripoli. Pentru moment, nu este avută în vedere evacuarea ambasadei, starea de sănătate şi moralul echipei sunt bune.

Aşa cum am mai informat, în cadrul ultimei operaţiuni de evacuare a cetăţenilor români din Libia, un număr de aproximativ 100 de cetăţeni români, majoritatea provenind din familii mixte, precum şi de pe unele platforme petroliere din apele teritoriale, au decis să rămână în Libia pe propria răspundere.

MAE este preocupat de starea acestora şi prin intermediul Ambasadei României acordă sprijinul necesar pe linie de asistenţă consulară şi informaţii despre situaţia din zonă.

Însărcinatul cu afaceri a.i. este în legătură permanentă cu ambasadele celor şase ţări membre ale UE, care mai au personal diplomatic la Tripoli, pentru coordonare şi informare reciprocă.

Aceeaşi activitate de asistenţă şi de sprijin este realizată şi de la nivelul Direcţiei Consulare care este în legătură cu familii ale cetăţenilor români care sunt încă în Libia.

Ministerul Afacerilor Externe acţionează integrat, atât la faţa locului, prin intermediul propriei misiuni diplomatice, cât şi prin utilizarea tuturor mecanismelor de cooperare consulară.

Datele de contact ale Ambasadei României de la Tripoli:

Telefon: (218)(21) 361.52.95; (218)(21) 361.29.12
Fax: (218)(21) 360.75.97

sursa MAE

Lasati un comentariu