Studenţi români, premiaţi în SUA pentru proiectare seismică

• publicat la: 4 martie 2011
Studenţi români, premiaţi în SUA pentru proiectare seismică

O echipă de studenţi din Cluj-Napoca a câştigat premiul pentru inovaţie structurală, Egor Popov, la competiţia de proiectare seismică organizată în luna februarie de Institutul de Cercetare în Ingineria Cutremurelor (Earthquake Engineering Research Institute) din Statele Unite.

Structura realizată de studenţii români a fost una din cele 16 structuri care au rezistat celor trei teste la care au fost supuse. Structura a fost evaluată pe criterii de performanţă a proiectării. Studenţii au realizat macheta din lemn de balsa a unei clădiri la scară 1:72. Aceasta reprezenta o clădire de 29 de etaje pe care tinerii au numit-o Valahia Tower. Clădirea a fost prevăzută cu amortizori pe baza de frecare pentru disiparea energiei seismice.

În cadrul concursului, studenţii de anul IV, de la Facultatea de Construcţii au avut şansa să concureze cu 25 de echipe de la universităţi importante din Statele Unite şi două echipe internaţionale.

Competiţia de proiectare sesmică (Seismic Design Competition – SDC) are ca scop promovarea studiului ingineriei seismice în rândul studenţilor. Anul acesta competiţia a fost organizată la San Diego.

sursa evz.ro

comentarii

de Gabi D la 5 martie 2011 - 20:06

Acestia sunt tinerii cu care ar trebui sa ne mandrim fiecare dintre noi!
Felicitari acestor minunati studenti si le doresc ca statul roman sa se trezeasca la realitate si sa aiba mai multa grija de ei!
ROMANII AU TALENT!!!O dovedesc premiile internationale luate an de an la olimpiadele unde participa!

Lasati un comentariu