Cea mai aşteptată nuntă a începutului de mileniu

• publicat la: 29 aprilie 2011
Cea mai aşteptată nuntă a începutului de mileniu

12:32 Poliţia investighează o ameninţare cu bombă la  Goring Hotel, acolo unde se află Kate Middleton. Zona a fost evacuată după ce poliţia a descoperit un vehicul suspect.

12:25 Carole Middleton, mama miresei a pornit spre Catedrală, ea este îmbrăcată într-o rochie semnată de Catherine Walker. Alături de ea este şi James, fratele lui Kate.

12:25 William şi Henry s-au retras într-o cameră privată, în timp ce alţi învitaţi de seamă sosesc la catedrală, precum Albert de Monaco sau Regele din Tonga.

11:52 Jurnaliştii de la Daily Mail susţin că rochia de mireasă a lui Kate ar purta semnătura lui Sarah Burton, director de creaţie la Alexander McQueen. Ieri după amiază, o femeie , îmbrăcată cu o jachetă cu glugă care îi acoperea toată faţa a intrat în hotelul Goring, unde este cazată Kate Middleton, iar jurnaliştii britanici spun că aceasta ar fi fost Sarah Burton.

11:45 La catedrală ajunge Sir Elton John însoţit de partenerul lui de viaţă

11:44 Cu puţin înainte de ora 13.00, ora României, lumea întreagă va vedea rochia de mireasă a lui Kate Middleton. Se vehiculează că ar fi costat 30.000 de euro şi că, potrivit tradiţiei, a fost plătită din banii părinţilor viitoarei mirese.

11:41 Apar informaţii despre verigheta pe care o va purta începând de astăzi viitoarea ducesă de Cambridge. Kate va avea pe deget o creaţie semnată de Casa Wartski, simplă, din aur.

11:38 Pe străzile Londrei mulţimea este în extaz întâmpinând coloana de maşini care transprtă invitaţii către catedrală cu urale şi steguleţe.
11:32 Unchiul lui William – Earl Spencer a ajuns la catedrală. Au sosit şi alţi invitaţi precum Rowan Atkinson şi campionul australian la înot-  Ian Thorpe.

11.30 Westminster Abbey a creat o hartă 3D cu interiorul catedralei pe care se poate vedea drumul pe care îl va parcurge Catherine Middleton.

11:15: Soţii Beckham şi-au făcut intrarea în catedrală.Victpria a ales o culoare clasică pentru rochia sa Philip Treacy- negru  care a fost desigur accesorizată cu o mică pălărie de aceeaşi culoare. Davis purta un costum negru cu cravată gri Ralph Lauren.

11:15 Chelsy Davy, fosta prietenă a prinţului Harry a sosit la Catedrală. Ea este îmbrăcată într-o rochie de culoarea albastră realizată de Alberto Ferretti.

11:10 Casa de pariuri William Hill are unele dintre cele mai neobişnuite pariuri în legătură cu nunta regală. Pe site-ul lor se poate paria dacă primul copil al cuplului va ajunge fotbalist sau dacă va ajunge pe coperta reviste Vogue până la 18 ani.

11:00 BBC anunţă că mai multe autobuze se îndreaptă spre hotelul Goring. Se pare că în autobuze se află domnişoarele de onoare care sunt: Lady Louise Windsor, în vârstă de 7 ani, fiica Contelui şi Contesei de Wesses; Margarita Armstrong-Jones- 8 ani fiica lui Viscount Linley; Grace van Cutsem, 3 ani, fina prinţului William şi Eliza Lopes de aceeaşi vârstă, nepoata Ducesei de Cornwall.

10:50 Alexandru Ciucu, furnizorul oficial al Casei Regale a României, speră ca soţia Prinţului William, Kate Middleton, să ajungă cel puţin la fel de iubită precum Prinţesa Diana. Desinerul român le urează cuplului regal casă de piatră şi spune că noua prinţesă este destul de puternică pentru a depăşi cu succes dificultăţile ce i se vor ivi atât de la Curte cât şi datorită poziţiei de persoană publică.

10:45 Întrarea în Catedrala Westminister se face pe covorul roşu care este mărginit de un şir de arţari, arbori care vor fi plantaţi după nuntă la Highgrove House. Se pare că Kate dorea să aducă natura în mijlocul ceremoniei, spun cei de la BBC.

10:40 Invitaţii încep să sosesc la catedrală, iar William şi Kate au primit urări din spaţiu.

10:35 Pe lângă titlul de Duce de Cambridge, William a mai primit şi titlurile de Conte de Strathearn şi Baron de  Carrickfergus.

10:18 Arhiepiscopul de Canterbury, cel care va oficia căsătoria, a declarat pentru BBC că e foarte entuziasmat. „Întotdeauna mă bucur de nunţi, iar aceasta este una specială. Cei doi tineri sunt oameni inteligenţi şi realişti şi au, de asemenea, idealuri înalte despre căsătorie, dar şi despre alte lucruri”.

09:59 În aproximativ 15 minute, porţile Catedralei Westminster se vor deschide şi primii invitaţi vor sosi la eveniment. 1900 de persoane vor asista la ceremonia religioasă .

9:30: Fanii prinţului William şi ai lui Kate Middleton s-au adunat pe străzile Londrei încă din timpul nopţii pentru a fi siguri că prind un loc cu vedere bună la eveniment. Potrivit BBC, între 3000 şi 5000 de oamei au campat azi noapte în jurul catedralei Westminster, iar până la începerea ceremoniei religioase – 13:00, ora României, numărul celor aflaţi pe străzile Capitalei Marii Britanii va creşte la 600.000. Centrul Londrei a fost deja închis traficului auto.
Mai sunt doar câteva ore până la cea mai aşteptată nuntă a acestui început de mileniu. Două miliarde de oameni vor urmări, la televizor sau pe internet, ceremonia în care prinţul William şi Kate Middleton vor deveni o familie. Cei mai norocoşi îi putea vedea pe viu, la Londra.

Joi, înaintea ultimei sale nopţi de celibatar, prinţul a încercat să mai scape de emoţii printr-o neaşteptată „baie de mulţime”. Protocolul oficial a rămas în grija bunicii sale, regina Elisabeta a Doua, care a oferit o recepţie în onoarea capetelor încoronate şi celorlalţi invitaţi de vază din toată lumea.

Prinţul William le-a făcut o surpriză extrem de plăcută sutelor de oameni adunaţi în faţa reşedinţei sale. Însoţit de Harry, fratele şi viitorul său cavaler de onoare, prinţul a coborât în mijlocul admiratorilor. La rândul său, Kate Middleton şi-a salutat şi ea fanii, când a revenit la hotelul său de lux după o ultimă repetiţie a ceremoniei de vineri.

Regina Elisabeta a II-a şi soţul său, ducele de Edinburgh, au primit şi ei ovaţiile publicului, la recepţia pe care au oferit-o suveranilor şi şefilor de stat veniţi, din toată lumea, pentru nuntă.

Kate nu va promite că se va supune soţului

Jurămintele pe care le vor rosti cei doi sunt deja scrise. Din textul mireasei lipseşte angajamentul de a-i da ascultare soţului în toate privinţele. Kate păşeşte astfel, pe urmele regretatei Lady Diana care a eliminat, şi ea, acest pasaj la nunta cu prinţul Charles.

La ceremonie William va purta uniforma regimentului Gărzii Irlandeze, în care deţine gradul onorific de colonel. Kate a declarat că prinţul „arată foarte sexy în uniformă”.

Rochia de mireasă, un mister

În schimb, despre rochia de mireasă nu s-a aflat absolut nimic, nici măcar numele celui care a creat-o. De altfel, potrivit ziarului Daily Mail, Kate Middleton şi-ar fi conceput ea însăşi rochia.

Doar vremea nu împărtăşeşte bucuria generală: meteorologii anunţă nori şi averse. Dar nici măcar ploaia nu va putea strica petrecerea pentru care se pregăteşte întreaga Londră.

sursa antena3

Lasati un comentariu