Prăjitura „Miel de Paşte”

• publicat la: 20 aprilie 2011
Prăjitura „Miel de Paşte”

Această prăjitură se coace intr-o tavă in formă de miel şi se decorează in aşa fel incât să semene cu un mieluşel de Paşte.

Timp de preparare: 1 oră si 30 de minute
Portii: 12

Ingrediente:

2 căni şi 1/4 cu făină;
2 lingurite şi 1/2 praf de copt;
1/2 de linguriţă cu sare;
1 cană si 1/4 cu zahăr alb;
1/2 de cană cu unt;
1 cană lapte;
1 linguriţă esenţă de vanilie;
4 albuşuri de ou.

Mod de preparare:

1. Pentru inceput, pregăteşte-ti forma pentru prăjitură. Unge-o cu puţin ulei, las-o pentru câteva momente, iar apoi sterge cu un servet de hârtie.

2. Unge iar tava cu grăsime si tapetează cu făină, având grijă să fie acoperită peste tot cu un strat fin de făină si grăsime. Incălzeste cuptorul. Cerne făina, iar apoi adaugă praful de copt si sarea.

3. Intr-un castron mare amestecă zahărul si untul până se transformă intr-o pastă cremoasă. Adaugă amestecul de făină peste această pastă, alternând cu laptele. Amesteca aluatul de fiecare dată când adaugi lapte sau făină, până se omogenizează. Adaugă si esenta de vanilie.

4. Intr-un castron mare din sticlă sau metal, bate ouăle spumă. Toarnă o treime din albusurile de ou in aluat, amestecă, apoi toarnă repede si restul de albusuri.

5. Umple tava in formă de miel cu aluatul rezultat. Amestecă foarte usor cu o lingură de lemn, pentru a indepărta eventualele bule de aer. Ai grijă să nu indepărtezi stratul de făină si grăsime din partea interioară a formei. Pune capacul formei, având grijă să se fixeze foarte bine.

6. Inveleste forma intr-o folie din aluminiu si pune-o in cuptorul incălzit. Se lasă la cuptor aproximativ o oră. Poti verifica din când in când dacă este gata introducând un băţ subtire sau o scobitoare in orificiul pentru ventilatie.

7. După ce o scoti din cuptor, lasă prăjitura in tavă timp de 15 minute. După trecerea acestui sfert de oră, poti lua capacul superior, pentru a se răci mai usor. După ce se răceste, poti scoate prăjitura cu totul din forma sa, având grijă să nu se rupă.

8. Poţi decora cu zahăr pudră sau in orice alt mod, pentru ca prăjitura să arate ca un mieluşel.

sursa  topsănătate

Lasati un comentariu