Alexandru Gheaţă.Băiatul de 100 de puncte

• publicat la: 24 mai 2011
Alexandru Gheaţă.Băiatul de 100 de puncte

Se numeşte Gheaţă Alexandru ,are 11 ani şi este elev în clasa a patra  a învăţătoarei Daniela Pop,de la Şcoala Generală nr.1 Carei.

Cu o săptămână în urmă scriam despre rezultatul deosebit pe care l-a obţinut la Concursul Năstăsescu,disciplina  limba română ,unde a întrunit punctajul maxim posibil,100 puncte.

De dimineaţă, la secretariatul şcolii, a sosit o înştiinţare cu rezultatele obţinute de elevii participanţi la acelaşi concurs Năstăsescu dar de această dată la matematică.

Un nou punctaj maxim pe judeţ  a fost obţinut..tot de Gheaţă Alexandru din clasa a patra de la Scoala Generală nr.1 Carei.

Şi dacă săptămâna trecută  ,la limba română ,au participat opt elevi din clasa învăţătoarei Daniela Pop, de această dată clasa a fost reprezentată de 11 copii :GHEAŢĂ ALEXANDRU,100pct,CZOMPA NORBERT,95pct,HENDEA MATEI,94pct,EGLI CRISTIAN,93pct, PAŞCA ALEXANDRU,93pct, IONAŞ LAURENTIU,89pct, PAP CĂTĂLIN,88pct, COSTAŞI RAREŞ,83pct TOMA ERIK,79pct, BAUMLI IULIA,78pct  şi SUCIU FLAVIU,69 pct.

O clasă de adevăraţi competitori,pregătiţi temeinic de un cadru didactic dedicat trup şi suflet meseriei sale.

Există oameni pe care îi întâlnim pe drumul vieţii, iar întâlnirea cu ei ne schimbă destinul…Sunt oameni care ne învaţă să deosebim binele de rău, lumina de umbră,  adevărul de compromis.Un astfel de om este învăţătoarea  Daniela Pop,învăţătorul  prin mâna căruia au trecut generaţii întregi de copii. Un om cu suflet deosebit de încăpător, cu  răbdare de fier, care şi-a format propriul sistem de valori şi principii de muncă, din care nu lipsesc onestitatea şi profesionalismul.

Clasa de  care în curând se va despărţi i-a adus multe satisfacţii,deşi nu a fost uşor să lucreze cu o clasă de băieţi putem spune deoarece sunt numai trei fete în clasă.

Alexandru Gheaţă are 11 ani  şi o fire veselă,optimistă.L-am întebat cum a primit vestea şi ne-a răspuns dezinvolt : „Bine.Nu m-am aşteptat să fac 100 de puncte ,am socotit că voi obţine 98 dar mă bucur pentru acest rezultat”.

Am încercat să aflăm ce face un băiat de 11 ani ,care are asemenea rezultate la învăţătură, în timpul liber şi stând de vorbă ,am aflat că Alexandru are o viaţă normală în care îmbină joaca cu studiul.

După ce învăt ,mă duc să mă joc cu alţi copii fotbal sau câteodată la calculator.Mai merg şi la vioară, de două ori pe săptămână,la Clubul elevilor ,unde mă pregătesc cu prof.Dumitru Iederan.Materiile mele preferate sunt matematica, româna şi engleza”.

Din vocea lui răzbate bucuria şi mulţumirea lucrului  bine făcut.Un copil de 11 ani ,cu preocupări specifice vârstei lui,destins şi relaxat.

L-am întrebat dacă vrea să transmită ceva celorlaţi elevi de vârsta lui , şi fără să se gândească  a menţionat  „Vreau să le spun să se pregătească mereu,să fie optimişti şi rezultatele or să apară.”, ca apoi, să adauge repede „ mâine sărbătorim la şcoală.Aduce mami o pizza mare şi sărbătorim toţi,împreună”.

Un băiat adorabil,modest şi optimist! Familia sa îi stă alături ,îl susţine şi îl încurajează dar fără să îl forţeze în vreun fel.

Am discutat şi cu tatăl său, care ne-a şoptit că atunci când Alexandru are vreun concurs ,,noi avem emoţii mai mari ca ale lui.Îl însoţesc la Satu Mare, împreună cu doamna învăţătoare şi ceilalţi colegi.Vreau să vă spun că învăţătoarea lucrează foarte mult cu ei,se implică mereu,are multă răbdare şi îi suntem recunoscători pentru ceea ce face.Dar să ştiţi că foarte mult contează şi atmosfera din familie deoarece aceasta e ceea ce îl stimulează.Noi ne ocupăm mereu de el,ţinem legătura cu şcoala,cu învăţătoarea”.

Învăţătoarea Daniela Pop predă la Scoala generală nr.1 din 1979.În acea perioadă era cea mai tânără învăţătoare din oraş care obţinuse gradul I.Acum,se află în prag de pensie.

Mi-a plăcut să lucrez cu copii dintotdeauna.Am avut rezultate cu fiecare generaţie pe care am pregătit-o.Nu ştiu de ce ,poate pentru că e ultima, dar de această clasă m-am ataşat în mod deosebit,atât de copii cât şi de părinţi,cu care am colaborat foarte bine.Am încercat să pregătesc copii şi pentru viaţă, le-am spus că trebuie să înveţe pentru ei şi nu pentru mama,tata sau alţii.

În clasă copii se simt ca într-o familie,participă sufleteşte, toţi, la toate evenimentele,se bucură unul pentru altul,ştiu să se felicite unul pe altul.A fost o plăcere să lucrez cu această clasă poate şi pentru faptul că sunt foarte receptivi.

Alexandru este un copil conştiincios şi perseverent dar timid. Mă bucur pentru rezultatele lui şi sper ca şi pe mai departe să rămână acelaşi elev  sârguincios ,onest şi optimist”.

Sâmbătă 28 mai, cinci elevi din aceeiaşi clasă a patra( Gheaţă Al.,Paşca Al.,Ionaş Laurenţiu,Baumli Iulia şi Suciu Flaviu) vor participa la Satu Mare la proba de baraj, la matematică, la concursul Cangurul,datorită punctajului mare obţinut la fazele anterioare.

Le dorim succes şi la cât mai multe rezultate remarcabile şi pe viitor.

Ce îşi poate dori mai mult un dascăl de la şcolarii săi decât vadă cum sămânţa, sădită cu atâta trudă de-a lungul anilor,a  încolţit şi acum începe  să dea roade.

Daniela Ciută

d.ciuta@buletindecarei.ro

comentarii

de dinamovitu la 24 mai 2011 - 19:09

felicitari pt elev si mai ales pt parinti care au putut educa acest copil minunat

de Andrei la 24 mai 2011 - 20:15

Am fost elev in clasei doamne invatatoare,tot respectul pentru munca depusa de doamna invatatoare caruia in sfarsit ii sunt recunoscute meritele.

de bobo la 25 mai 2011 - 11:16

FELICITARI SI MAI MULTE STIRI CU ASA CEVA NU CU KOVACS SI GASCA CARE NU FACE NIMIC PNTR. ORAS

de kovacs antal (puha) la 25 mai 2011 - 13:17

bravo!,plus este si un bun fotbalist!

de excalibur la 25 mai 2011 - 16:49

“ Mi-a plăcut să lucrez cu copii dintotdeauna.Am avut rezultate cu fiecare generaţie pe care am pregătit-o.Nu ştiu de ce ,poate pentru că e ultima, dar de această clasă m-am ataşat în mod deosebit,atât de copii cât şi de părinţi,cu care am colaborat foarte bine.Am încercat să pregătesc copii şi pentru viaţă, le-am spus că trebuie să înveţe pentru ei şi nu pentru mama,tata sau alţii.

În clasă copii se simt ca într-o familie,participă sufleteşte, toţi, la toate evenimentele,se bucură unul pentru altul,ştiu să se felicite unul pe altul.A fost o plăcere să lucrez cu această clasă poate şi pentru faptul că sunt foarte receptivi.

……forma corecta de exprimare este ” In clasa copiii (cu 3 bucati de i)”…

de excalibur la 25 mai 2011 - 16:52

Sâmbătă 28 mai, cinci elevi din aceeiaşi clasă a patra( Gheaţă Al.,Paşca Al.,Ionaş Laurenţiu,Baumli Iulia şi Suciu Flaviu) vor participa la Satu Mare la proba de baraj, la matematică, la concursul Cangurul,datorită punctajului mare obţinut la fazele anterioare.

…cinci elevi din aceeiasi… si forma corecta este ACEIASI…
DE FAPT TOT ARTICOLUL ESTE PLIN DE GRESELI GRAMATICALE

de impartial la 25 mai 2011 - 18:02

de fapt este tot ce ai reusit tu sa urmaresti in articol! carcotas de meserie! FELICITARI pentru aceste rezultate doamna invatatoare si cinste parintilor care cresc asemenea copii! ne bucuram sa avem asemenea copii in oras !!!!pacat ca numai cei cu note de sase ajung presedinti !

de nonexcalibur la 25 mai 2011 - 18:02

Excalibur iti recunosc observatiile gramaticale insa nu fa ca acestea sa para ca si cum d-na invatatoare sau unul din acei copilasi ar fi scris articolul. Sunt niste oameni competenti, merituosi si nu au nimic in comun cu greselile pe care intr-un mod corect le-ai sesizat. Vreau sa spun doar ca e ..fara gust.In loc sa admiram meritele unora, ne oprim in a vedea ceva rau. E gresit dar ce conteaza?

de Arthur la 25 mai 2011 - 19:22

bai spadasine,ia sa-ti vezi tu de sabia ta si lasa-i pe altii cu scrisul;cred ca nu citesti altceva decat buletinul si nu vezi ziarele centrale si judetene la capitolul greseli sau scapari.Cate articole scrii tu pe zi? BRAVO Alexandru !Respectele mele Doamna invatatoare !

de Andrei la 28 septembrie 2011 - 18:30

Mai voi nu stiti sa respectati pe cine trebuie.Recunosc, e un baiat bun foarte bun chiar fairplay.Dar mai e un baiat in aceea clasa care nu e evidentiat.Ia puneti voi mana pe Google si cautatil ca are si pagina de Facebook.Da din pacate o fata tot „ii pune piedici” la figurat desigursi de asta nu i-a reusit si lui acuma la NASTASESCU.Dar sa stiti pe facebook are acelasi nume dar cu primu nume schimbat in asta pe care mi lam pus eu acum.Va zic doar ca si pe el il cheama pe Facebook Andrei, ca mine.

Informati-va!

de Andrei la 28 septembrie 2011 - 18:32

PUHA VREAU SA MA ISCRIU SI EU LA FOTBAL!

MERSI ZI CAND SE POT FACE INSCRIERI!

de Andrei la 3 octombrie 2011 - 13:55

SCZ MAM INSCRIS DEJA LA AEROMODELE SI E SUPER

de Miruu` la 21 mai 2012 - 15:56

Bravo~! Sa stii ca esti bun.. 🙂

Lasati un comentariu