Ce bancă oferă cel mai bun depozit bancar pentru copilul tău

• publicat la: 10 mai 2011
Ce bancă oferă cel mai bun depozit bancar pentru copilul tău

Economisirea pentru zile negre a părut tot mai grea în ultimii doi ani, dar, cu toate acestea, trebuie să ne gândim şi la viitor, mai ales dacă în familie sunt şi copii. Avantajul este şi că o parte din bănci au oferte speciale de depozite pentru copii.

In unele cazuri, dobânzile sunt mai avantajoase decât cele „generale” pentru persoanele fizice, în altele banca îţi oferă şi un mic cadou la deschiderea unui astfel de depozit. Acest lucru este valabil şi pentru BRD. La deschiderea contului de economii AtuStart, copilul tău va primi în cont din partea băncii 20 lei sau 5 euro/dolari, anunţă banca pe propriul site.

Rata dobânzii la AtuStart este de 5,25%, în timp ce capitalizarea contului se face trimestrial. Dobânda se calculează de două ori pe lună, la date fixe: 1 şi 15 ale lunii. Oferta este valabilă numai pentru copiii care au până în 14 ani. In cont trebuie să aveţi minim 300 de lei sau 100 de euro sau dolari, în funcţie de moneda aleasă.

Cei de la UniCredit Ţiriac Bank deţin şi ei o astfel de ofertă. Contul „Junior” este un cont de economii deschis de către părinte sau tutore pe numele copilului, pentru copii cu vărsta de până la 18 ani. La împlinirea acestei vârste, soldul integral al contului este transferat într-un cont curent şi pus la dispoziţia copilului.

Valoarea minimă a unui depozit lunar este de 5 euro, astfel încât impactul asupra cheltuielilor dumneavoatră curente va fi minim. Mai mult, la deschiderea sau închiderea unui cont Junior nu se percep comisioane. In lei, dobânda este de 4%, în timp ce pentru economiile în euro, 1,50%, iar pentru dolari – 1,25%.

La Raiffeisen Bank, pentru depozitul „Creştem împreună” dobânda este de 7%, cu o sumă minimă necesară de 150 de lei. In schimb, pentru un cont în euro, bonificaţia este de 3,50%, iar suma minimă de 200 de euro. Potrivit băncii, rata dobânzii este fixă pe perioade de câte 1 an pentru planul de economii în lei. Pentru planul de economii în euro, fixă pentru primii 3 ani, după care fixă pe perioade de câte un an.

Alpha Bank ofera depozitul „Alpha Dreams” la dobânzi de 5,75% pentru lei, 2,25% pentru depozitele în euro şi 2% pentru cele în dolari. „Până la împlinirea vârstei de 14 ani, numai tu ai drepturi de operare pe cont. După ce copilul tău împlineşte 14 ani, numai cu încuviinţarea ta şi în limitele stabilite de tine el poate decide în nume propriu asupra operaţiunilor efectuate, iar la 18 ani copilul tău devine proprietar cu drepturi depline”, anunţă banca pe site-ul propriu.

„Kid Cont” este produsul celor de la Banca Transilvania şi se adresează părinţilor care au un copil cu vârsta între o zi şi 17 ani. Economisirea se face pe o perioadă de minim un an şi maxim 17 ani, în funcţie de vârsta minorului. Dacă vreţi să economisiţi în lei, dobânda este de 6,75%, dacă vreţi în euro – 3,25%, iar pentru dolari produsul are o rată de 2,25% pe an.

Piraeus Bank vine cu o ofertă destul de atractivă în ceea ce priveşte dobânda. In schimb, sumele minime pe care le cer sunt destul de mari: 2.000 lei, respectiv 1.000 euro/dolari. Bonificaţiile sunt de 7% pentru lei, 3,25% pentru euro si 2,85% pentru dolari.

Dacă acestea sunt ofertele pentru o perioadă de un an, e bine să ştiţi că banca oferă posibilitatea de a economisi şi pe perioade de 6 luni sau 24 de luni. Dobânzile variază în funcţie de perioada de economisire aleasă.

Contul „Junior” este marca celor de la Volksbank şi vine cu o dobândă de 4% pentru depozitele în lei şi de 2% pentru cele în euro. Taxa de administrare anuală este de 10 lei, în timp ce dobânda este fixă şi plătită lunar în contul curent. Banca oferă gratuit „Card Junior 14” ataşat contului după împlinirea vârstei de 14 ani.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu