A plecat şi Banca Carpatica

• publicat la: 19 martie 2016
A plecat şi Banca Carpatica

Peisajul bancar careian  a mai sărăcit cu o bancă. De vineri, 18 martie 2016, şi Banca Carpatica a părăsit mun.Carei, la fel ca Banc Post sau Sao Paolo.

Fuziunea dintre Banca Transilvania (simbol bursier TLV) şi Volksbank România (VB), controlată integral de banca clujeană a dus la mutarea BT din Carei în sediul Volksbank  de lângă sensul giratoriu din Pţa 1 Mai.

După închiderea Băncii Carpatica, în Carei mai rămân BCR Erste Banc, Raiffeisen, UniCredit, BRD, CEC Bank şi Banca Transilvania. Vremurile în care mun.Carei avea 11 filiale şi agenţii bancare au apus. Declinul economic e tot mai evident deşi adminitraţia locală prin comandoul din presa de casă luptă din greu pentru cosmetizarea  cruntei realităţi careiene legate de locurile de muncă.

redacţia

comentarii

de carpatica la 19 martie 2016 - 14:07

Inchiderea agentiilor Intesa , BancPost si Carpatica nu au nicio legatura cu situatia economica din oras.
Intesa a fost pe profit, dar actionarii au decis restrangerea activitatii in toata tara – s-a inchis si agentia din Negresti. Bancpost isi pregateste exitul – vrea sa vanda in Romania afacerile. Carpatica a fost achizitionata de Nextebank si se renunta la agentiile mici, focusandu-se pe alt tip de business.
Inainte de a lansa diverse ipoteze, ar fi bine sa va mai documentati.

de castelul la 19 martie 2016 - 14:24

evident ca nu are legatura cu situatia economica ci cu cea culturala…..esti de tot rasul cu astfel de precizari naive. vrei sa spui ca bancile pleaca din orasul unde colcaie investitorii si e plin de firme care au sute de angajati….focusarea pe alt tip de business se face cand cel existent da rateuri si nu ca se plictisesc de castigurile lor constante ….vezi ca nu toti cititorii sunt roboteti condusi de gasca lui kovacs primaru si lajos cu valoare zero.

de Horia Mărieș la 19 martie 2016 - 14:38

Bancuri proaste careiene pentru ziua de sâmbătă.

🙂 Eugen Kovacs: „Dacă UDMR nu găseşte un altul mai bun, voi candida pentru un nou mandat, lucru pe care îl fac cu plăcere” 🙂

Plácerile ínainte de toate https://vimeo.com/157670270

UDMR Carei a demarat procedurile de desemnare de către gróful fierar a candidaţilor la alegerile locale. Membrii formaţiunii politice interesaţi, inclusiv pentru a candida la funcţia de primar al Careiului, îşi pot depune dosarele până în data de 31 martie 2016.

Actualul primar al Careiului a dezvăluit şi sloganul său din viitoarea campanie electorală, în ton cu cele două lucruri pe care şi le doreşte pentru mandatul 2016-2020: „Înţelegere cu liberalii ín Consiliul Local şi dezvoltare”.

de carpatica la 19 martie 2016 - 15:15

@castelul – Banca Comerciala Carpatica se afla intr-o noua etapa de dezvoltare si consolidare, in urma preluarii unui pachet de aproape 55% din actiunile BCC de catre Nextebank S.A. Asiguram clientii cu privire la faptul ca managementul bancii si noua structura a actionariatului sunt angajati in procesul strategic de repozitionare a bancii si de administrare in conditii de siguranta a resurselor atrase de la clienti.
Mai vezi ca si in SM au fost inchise si cateva agentii Raiffeisen si urmeaza si altele.
Si pana la urma concluzionam ca Lajos si Jeno sunt de vina si acolo :))) vai vai.

de castelul la 19 martie 2016 - 16:54

la satmar a amicul pesedist al lui jeno,cel care ia sacu de bani de la primaria carei pentru cabinetele scoica..oare cine a fost angajatul de la carpatica din carei ca le stie pe toate ca un om mare? bancile pleaca de unde nu au ce castiga deci din locurile fara societati puternice si fara industrializare. restul sunt povesti de adormit bunicutzele.cel mai codas judet din pdev economic e satmarul..conducerea udmr carei a pus pe butuci orasul cu conducerea din ultimii 20 de ani si nu e de mirare ca fac numai alei la castel si vopsesc garduri ca lucruri serioase nu sunt in stare sa faca.de la BCR ERSTE iau credite pe intelese. oare stie ERSTE Bank ca primaria Carei a luat credit pentru reparatii trotuare si l-a folosit pentru cu totul altceva? deci se poate si la nemti sa o dea cotita cand e vorba de comision frumos la jeb.

de otto la 21 martie 2016 - 09:00

ajunge atata banca in acest oras. unul mananca altul cu pofta buna sperand ca va fi mai bine.dar totusi nu va fi mai bine ca smecheriile o sa mearga in continuare.

de ana la 22 martie 2016 - 11:51

Pentru ce ne trebe atatea banci cu servicii neavantajoase?

de sebi la 22 martie 2016 - 21:01

orasul fara banci nu exista ca oras.cu cat sunt mai multe cu atat mai dezvoltat e orasul.

Lasati un comentariu