Sanitarii pricepuţi

• publicat la: 24 mai 2011
Sanitarii pricepuţi

La faza zonală (Carei) a concursului “Sanitarii pricepuți”, desfășurat săptămâna trecută la Școala “Vasile Lucaciu”, au participat elevi de la 6 școli: Școala cu clasele I-VIII Santău (instructor prof.  Szabo Camelia), Școala Nr.2 “Vasile Lucaciu” Carei (instructori Prof. Belteki Elisabeta și asistent Trandafir Manuela), Școala Generală Săcășeni (instructori  Prof. Melan Peter și asistent Horváth Beáta), Școala Generală Pișcolt (instructori  Prof. Szikszai Timea și asistent Uifalosi Nicoleta), școala cu clasele I-VIII Cehal (instructori  prof. Melan Peter și dr. Lucuța Raluca) și Școala cu clasele I-VIII Tășnad (instructori  prof. Pop Călina și asistent Nagy Lenuța, Hardalau Nora).

Concursul a constat în probe teoretice (test grilă cu 10 intrebări) și practice, unde concurenții au tras câte un subiect după care a trebuit să precizeze o suspiciune de diagnostic și să acorde primul ajutor. Competiția a fost arbitrată de dr. Pava Olimpia – lector formator,  iar secretar de comisie a fost  asistent principal Oneț Mariana – formator.

Câștigătorul concursului a fost echipajul de la Școala “Vasile Lucaciu” Carei. Acesta a fost format din elevii: Șmolnar Karina, Racolța Teodora, Moș Cristina, Olariu Alexandra și Pertrișor Gabriel.

Locul II a fost ocupat de echipajul Școlii cu clasele I-VIII Cehal, iar pe locul trei  s-a plasat echipajul Școlii cu clasele I-VIII din Tășnad.

Prof. Belteki  Elisabeta a declarat pentru Buletin de Carei că  ” e de remarcat cum copii s-au străduit foarte mult, au fost foarte activi și în perioada pregătirilor pe care le-am facut după orele de curs, în timpul lor liber”.

De asemenea, Dr. Pava Olimpia și-a exprimat muțumirea față de copii și de buna desfășurare a concursului: “Copiii au fost pregătiți foarte bine. S-a văzut că echipajele evoluează an de an, iar scopul concursului a fost atins. Lupta a fost strânsă, deoarece toate echipajele s-au “luptat” pentru o poziție cât mai înaltă a podiumului. Câștigătorii primelor 3 locuri vor participa la faza județeană, care va fi urmată de faza națională pentru gimnazii. Așteptam și alte echipaje să participe la concursul “Sanitarii Pricepuți” pentru că au multe de învățat, iar informațiile obținute prin instruire le pot transmite și celorlalți elevi. În acest concurs au avut de învățat chiar și unii de la alții”.


Participanții au fost premiați cu diplome și dulciuri din sponsorizari  de la Satu Mare, iar profesorii au primit diplome de excelență.

redactia

Lasati un comentariu