Ultimul sunet de clopoţel la Grupul Şcolar „Simion Bărnuţiu”

• publicat la: 27 mai 2011
Ultimul sunet de clopoţel la Grupul Şcolar „Simion Bărnuţiu”

Grupul Şcolar „Simion Bărnuţiu” Carei a îmbrăcat astăzi straie de sărbătoare cu ocazia festivităţii de absolvire a promoţiei 2010-2011. Dascăli, colegi şi invitaţi au fost alături de elevii care astăzi au trăit cu emoţie clipa despărţirii de anii de liceu.

Ultima zi de licean a stat sub auspiciile divinităţii, absolvenţii, însoţiţi de diriginţi, participând la slujba de dimineaţă, pentru a primi binecuvântarea lui Dumnezeu pe drumul pe care il incep din această zi.

Încrezători în forţele proprii şi bucurându-se de tinereţea lor, după cum îi îndeamnă şi versurile „Gaudeamus igitur”, au participat la ultima oră de dirigenţie. Catalogul a fost strigat pentru ultima dată de  diriginţii  care nici de această dată nu s-au dat in laturi in a oferi ultimele sfaturi utile în lupta cu greutăţile vieţii:

Clasa a XII-a A – Negrean Mărioara

Clasa a XII- B – Baltariu Valerian

Clasa a XIII-a A1 – Czier Jacinta

Clasa a XIII-a B1 – Takacs Petru

Clasa a XIII-a C1 – Miclea Gheorghe

Clasa a XIII- a A seral – Mihali Anamaria

Clasa a XIII- a C seral – Radu Monica

Clasa a XIII- a D seral –  Botlinger Tamas

Copleşiţi de emoţii, au ieşit apoi în curte trecând pe sub arcada de flori realizată de colegii din clasele a XI-a. Aici au fost întâmpinaţi de cei dragi şi de conducerea şcolii – director prof.Moldovan Ramona şi dir.adj.prof.Moldovan Nicolae, reprezentantul Primăriei Carei – Rakovsky Francisc, preotul Buzura Călin şi reprezentantul Comitetului de părinţi – Szabo Iuliu. După rugăciunea rostită de părintele Buzura, fiecare dintre cei menţionaţi mai sus, au rostit alocuţiuni prin care i-au felicitat pe absolvenţi şi le-au urat succes în realizarea planurilor de viitor.

A urmat apoi predarea cheii către generaţia viitoare, de către şefa de promoţie Truscai Ramona din clasa a XII-a A, care a vorbit în numele colegilor săi despre cei patru ani de liceu şi nu a uitat să-şi exprime recunoştinţa faţă de dascălii care le-au călăuzi paşii, transformându-i din copiii nesiguri din clasa a IX-a în învingătorii de astăzi.

Cei mai buni dintre absolvenţi, au fost recompensaţi prin diplome, felicitări şi aplauze, iar la final au hotărât cu toţii că vor pune în practică sfatul şefei de promoţie „La bună vedere în 2021 !”

Colectivul profesoral al Grupului Şcolar „Simion Bărnuţiu” Carei felicită toţi absolvenţii, dorindu-le succes la examenul de bacalaureat şi în viaţă !

Prof. Valentin Sorian

Lasati un comentariu