Viitoarea Dacia MPV, printre cele mai aşteptate maşini de familie din Europa

• publicat la: 2 mai 2011
Viitoarea Dacia MPV, printre cele mai aşteptate maşini de familie din Europa

Viitorul monovolum al Dacia, care cel mai probabil se va numi Popster, este unul dintre cele mai aşteptate MPV-uri (Multi Purpose Vehicule – maşină de familie)pe piaţa europeană, potrivit site-ului AutoBild, alături de modele precum viitoarele generaţii ale VW Touran, monovolumul compact al Volkswagen, cea a Skodei Roomster sau noul hibrid Toyota Prius Van.

Monovolumul Dacia va fi primul model sub brandul românesc care nu va mai fi produs la Mioveni, ci la noua uzină Dacia din Maroc, de la Tanger, care va demara producţia anul viitor.

În acest context, cel mai probabil Dacia Popster va fi prezentată oficial în cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie a anului viitor.

Noul model va avea o lungime de aproximativ 4,5 metri şi va avea două versiuni, cu cinci şi şapte locuri ca şi Logan MCV. Gama de motorizări va fi cel mai probabil preluată integral de la SUV-ul Duster – două motoare diesel de 1,5 litri dCi de 90 respectiv 110 CP, respectiv unul pe benzină de 1,6 litri şi 110 CP, în timp ce preţul de pornire va fi de aproximativ 12.000 de euro în Europa.

sursa zf.ro

comentarii

de daciafan la 6 mai 2011 - 07:19

dacia din ce in ce mai “aproape” de automobilul de 5000 de euro

Lasati un comentariu