Medicii de familie vor acorda numai consultaţii contra cost

• publicat la: 6 iunie 2011
Medicii de familie vor acorda numai consultaţii contra cost

Medicii de familie vor mai acorda consultaţii gratuite asiguraţilor doar până miercuri, spune preşedintele Federatiei Patronatelor Medicilor de Familie, Doina Mihăilă.

De miercurea trecută, când au expirat vechile de contracte ale medicilor de familie, românii sunt consultaţi gratuit, dar nu mai primesc medicamente compensate su trimiteri pentru analize de laborator.

„Până miercuri inclusiv am luat decizia de a nu taxa pacientii, dar de joi trebuie să taxăm. Avem o relatie veche de 12 ani cu pacientii. Dar avem si noi niste angajati care trebuie să trăiască, să fie plătiţi, avem si costurile de intretinere ale cabinetelor care trebuie plătite. Dacă noi nu acceptam să intrăm intr-un contract de acest gen, pacientii rămân asigurati. Ei au niste drepturi, plătesc niste bani si acesti bani sunt gestionati de Casa Natională de Asigurări”, a declarat Doina Mihăilă, preşedinte FNMPF, citată de Money.ro.

Un medic de familie specialist are cheltuieli lunare minime de circa 6.100 lei, in conditiile in care venitul sau brut este de aproximativ 7.400 de lei. După plata tuturor cheltuielilor si a impozitului, rămâne cu circa 820 de lei pe lună. Calculul este realizat de Societatea Natională de Medicina Familiei pentru bugetul unui medic de familie specialist, cu 1.500 inscrisi si 400 consultatii/luna.

Lasati un comentariu