Patru români morţi în Ungaria şi alţi 23 răniţi, după ce autocarul în care se aflau s-a ciocnit cu un tir

• publicat la: 21 iunie 2011
Patru români morţi în Ungaria şi alţi 23 răniţi, după ce autocarul în care se aflau s-a ciocnit cu un tir

UPDATE 9:00 Patru cetăţeni români şi şoferul unui TIR slovac şi-au pierdut viaţa în accidentul din Ungaria, iar alţi 23 de români au fost răniţi, fiind transportaţi la spital, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, ataşatul de interne al României la Budapesta, Ion Benţe.

Conform sursei citate, accidentul s-a produs la ora locală 4.50 (5.50 ora României), în Ungaria, în apropiere de graniţa cu Slovenia, când un autocar aparţinând firmei Atlassib a intrat în coliziune cu un TIR înmatriculat în Slovacia.

Accidentul s-a produs pe sensul de deplasare spre România, iar pasagerii autocarului veneau din Italia.

În urma impactului, şi-au pierdut viaţa doi şoferi români şi doi pasageri ai autocarului românesc, precum şi şoferul TIR-ului.

Potrivit lui Ion Benţe, au fost rănite 23 de persoane din autocarul românesc, care au fost transportate la spitalul din localitatea Nagykanizsa, urmând ca în funcţie de gravitatea leziunilor să se decidă dacă rămân la această unitate medicală sau dacă sunt transferate la alte spitale.

Oficiali din cadrul Ambasadei României la Budapesta au plecat spre locul accidentului, pentru a acorda asistenţă consulară.

În autocarul românesc se aflau 40 de persoane – doi şoferi şi 38 de pasageri.

Conform Serviciului de presă al MAE român, un alt autocar Atlassib se îndreaptă spre locul accidentului, pentru preluarea persoanelor şi transportarea acestora în ţară.

Autorităţile ungare au deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs accidentul.

Patru români au murit în Ungaria, în această noapte, după ce autocarul în care se aflau s-a ciocnit cu un tir. Autocarul era plin cu turişti români care se întorceau din Italia în România.

sursa gandul.ro

comentarii

de Kovax la 21 iunie 2011 - 09:49

RIP!!

Lasati un comentariu