Povestea celor trei studenţi care din gunoi produc “viaţă”

• publicat la: 8 iunie 2011
Povestea celor trei studenţi care din gunoi produc “viaţă”

Restaurantul Magleby’s Fresh din Utah (SUA) este cunoscut printre tinerii de la Brigham Young University (BYU), pentru varietatea felurilor de mâncare oferite la micul dejun. În 2009 însă, unul dintre studenţii care se ospătau aici, a observat altceva, şi anume că resturile de mâncare sfârşeau în gunoiul localului.

Atunci Dan Blake, student la BYU, a văzut o oportunitate de afaceri nemaipomenită: dacă cheltuielile cu materiile prime erau zero, acest lucru ar fi reprezentat o excelentă ocazie pentru demararea unui business.

Aşa s-a născut EcoScraps. Fondată în 2010, compania colectează astăzi 20 de tone de deşeuri alimentare de la peste 70 de băcănii, diverşi angrosişti şi magazine din Utah şi Arizona. Apoi, din reciclarea deşeurilor produce îngrămaşământ pentru flori, pe care îl vinde cu 8,5 dolari sacul, în pepiniere şi magazinele din vestul Statelor Unite.

Compania are opt angajaţi cu normă întreaga şi 14 angajaţi part-time. Cât despre vânzari, Blake speră ca EcoScraps să atingă o cifră de afaceri de 1,5 milioane de dolari la sfârşitul acestui an.

sursa Mediafax

Lasati un comentariu