Majorări salariale în 2012, condiţionate de noi reduceri de personal

• publicat la: 2 august 2011
Majorări salariale în 2012, condiţionate de noi reduceri de personal

Guvernul se angajează să majoreze salariile bugetarilor, din anul electoral 2012, a anunțat premierul Emil Boc, la televiziunea publică.

„Am să vă citez din scrisoarea cu FMI, așa cum este proiectul ei până în prezent. La pagina 3 scrie în felul următor: ‘Pentru a finaliza revenirea totală la nivelurile salariale anterioare reducerii temporare de 25% din anul 2010, vom implementa alte majorări salariale în cursul anului 2012.

Aceste majorări vor fi însă condiționate de progresul înregistrat în reducerea numărului de angajați din sectorul public prin plecări naturale din sistem, astfel încât să fie menținut nivelul total al cheltuielilor cu salariile la cel mult 7,2% din PIB. Continuăm să fim complet dedicați unor politici salariale responsabile în sectorul public care să asigure sustenabilitate fiscală și să ajute la păstrarea competitivității'”, a spus Boc la TVR.

Premierul a declarat, anterior, că în coaliţie nu s-a discutat despre o eventuală majorare a salariilor începând cu luna octombrie 2011, el precizând că obiectivul este ca de la 1 ianuarie 2012 să înceapă recuperarea diminuării salariale.

Şi ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat că este prematur să se vorbească despre majorarea salariilor, el precizând din nou că rectificarea bugetară vizează bani pentru investiţii şi plata arieratelor.

Ziare.com

Lasati un comentariu