Moţii,”prezentaţi” de Ion Rusu Abrudeanu

• publicat la: 25 august 2011
Moţii,”prezentaţi” de Ion Rusu Abrudeanu

Editura Dacia XXI şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare lansează, vineri 26 August 2011, începând de la ora 16:00, la sediul instituţiei de pe str. 1 Decembrie 1918 nr. 11, două cărţi de mare valoare, de o deosebită importanţă istorică, atât pentru etnografi şi iubitori ai folclorului sătmărean dar, mai ales, pentru oşeni, cât şi pentru o serie de comunităţi sătmărene a căror istorie este legată de un anumit spaţiu cultural distinct.

Este vorba despre cartea deja celebră Cercetări etnologice în Ţara Oaşului şi La minerii din nordul Transilvaniei de Ion Muşlea (apărută în colecţia Antropologie/Folclor/Etnologie, 350 pagini, carte cu numeroase fotografii inedite ilustrând valoarea artistică şi de patrimoniu a costumului popular oşenesc) şi de nu mai puţin celebra carte a lui Ion Rusu Abrudeanu, Moţii, apărută în colecţia Avram Iancu, o carte fundamentală pentru cunoaşterea culturii şi civilizaţiei moţilor.

Cărţile vor fi prezentate de prof. univ. dr. Ion Cuceu, de Felician Pop, directorul instituţiei gazdă şi scriitorul Ion Vădan.

Sunt invitaţi să participe la prezentarea celor două cărţi etnologi, muzeografi, bibliotecari oşeni şi moţi, iubitori de artă şi de cultură autentică.

Lasati un comentariu