Un simplu test le-ar putea spune femeilor cât timp mai pot să facă un copil

• publicat la: 24 august 2011
Un simplu test le-ar putea spune femeilor cât timp mai pot să facă un copil

Testul hormonal ar putea ajuta femeile să afle până la ce vârstă corpul lor le va permite să rămână însărcinate, conform unui articol dailymail.co.uk.

Descoperirea va permite femeilor să compare propriile niveluri de hormoni cu media pentru o anumită vârstă, astfel pot vedea dacă ar trebui să fie îngrijorate de fertilitatea lor sau nu. Testele vor indica dacă acestea sunt susceptibile de a avea o menopauză precoce sau dacă aceasta va întârzia să apară, ceea ce înseamnă că ştiu cât de devreme sau de târziu îşi permit să facă un copil.

Procesul va ajuta, de asemenea, femeile tinere care au suferit de cancer şi au urmat diferite tratamente. Deoarece fertilitatea lor e posibil să fi fost afectată, pot afla făcând testul dacă nivelul hormonilor din corpul lor a fost afectat.

Utilitatea acestui test este mare mai ales în zilele noastre când majoritatea mamelor neglijează acest aspect al vieţii din cauza carierei. Femeile ceva mai în vârstă vor afla făcând testul dacă este în regulă, din punct de vedere medical, să rămână gravide.

Astăzi unul din cinci copii este născut după ce mama sa a împlinit vârsta de 35 de ani. Această tendinţă a dus la conceperea acestui test: este nevoie de o metodă pentru a prezice când este prea târziu pentru o femeie să mai rămână însărcinată.

Profesorul Scott Nelson, de la Universitatea din Glasgow a declara “O foarte bună întrebuinţare a testului este în cazurilor pacientelor tinere care suferă de cancer. Ele pot afla foarte simplu cât de grav le afectează tratamentul şansele de a avea un copil”, a declarat profesorul Scott Nelson, de la Universitatea din Glasgow pentru dailymail.co.uk. El le-a mai recomandat, în general, tuturor femeilor de peste 30 de ani să nu mai amâne prea mult momentul în care vor decide să aibă un copil.

sursa EVZ.ro

Lasati un comentariu