5 motive pentru care ar trebui să mănânci nuci

• publicat la: 8 octombrie 2011
5 motive pentru care ar trebui să mănânci nuci

Dacă vrei să incluzi o gustare sănătoasă între mesele principale, nu ezita să alegi nucile crude care sunt considerate un superaliment datorită substanţelor nutritive din componenţa lor. Vezi de ce este bine să consumi nuci!
Sunt gustoase, hrănitoare, scad colesterolul rău, asigură necesarul zilnic de grăsimi sănătoase şi le găsim foarte uşor în acest sezon. În plus, acum sunt nici prea uscate, nici prea crude … numai bune pentru gustările zilnice. Le poţi folosi în salate, în diverse sosuri crude pentru paste, în prăjiturele raw sau blaturi pentru torturile preparate fără foc.
Iată de ce ar fi bine să le consumăm cât mai des:
1. Protejează bărbaţii de cancerul la prostată
Potrivit unui studiu, bărbaţii care obişnuiesc să consume câteva nuci în fiecare zi se protejează de cancerul de prostată. Pe lângă faptul că au proprietatea de a împiedica apariţia acestei maladii, nucile pot micşora dimensiunea tumorilor, împiedicându-le dezvoltarea, susţin specialiştii de la Universitatea California.
2. Sunt bogate în grăsimi bune
Datorită conţinutului ridicat în acizi graşi omega-3, specialiştii ne recomandă să consumăm în fiecare zi câte un pumn de nuci crude.
3. Protejează împotriva cancerului la sân
Potrivit unui studiu efectuat pe 30.000 de adolescente, consumul de nuci reduce riscul de apariţie a tumorilor la sân. Cercetătorii de la Universitatea Harvard au analizat dieta adolescentelor şi după o perioadă de patru ani au urmărit câte dintre acestea au dezvoltat boala. Rezultatele au arătat că un consum regulat (două sau mai multe porţii pe săptămână) de orice tip de nuci, scade riscul de cancer la sân cu până la 36%. Tot acizii graşi omega-3 sunt responsabili de acest beneficiu, potrivit specialiştilor.
4. Sunt benefice pentru inimă
Potrivit unui studiu apărut în publicaţia “American College of Cardiology”, consumul zilnic de nuci menţine arterele sănătoase şi protejează inima de boli.
5. Te apără de bolile gingivale
Cercetătorii au analizat efectele unei diete bogate în grăsimi polinesaturate (nucile fiind o sursă importantă) pe aproximativ 9.200 de adulţi, cu vârste de peste 20 de ani. La sfârşitul studiului s-a observat că particpanţii care au optat pentru o dietă bogată în astfel de grăsimi au fost mai feriţi de problemele gingivale, riscul scăzând cu până la 30%.

sursa topsanatate

Lasati un comentariu