Întâlniri cu cetăţenii pe teme de mediu in 20.10.2011

• publicat la: 20 octombrie 2011
Întâlniri cu cetăţenii pe teme de mediu  in 20.10.2011

Întâlnirile publice organizate de APM Satu Mare încă din luna martie 2011, au ca scop sprijinirea  comunităţii pentru consultarea şi informarea acestora privind problemele de mediu. Până în prezent întâlnirile publice s-au desfăşurat pe teme precum: gestiunea deşeurilor, biodiversitatea din prisma cetăţenilor, pregătirea de proiecte în vederea finanţării lor prin AFM, prin “Programul de îmbunătăţire a calităţii mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate”, calitatea aerului, colectarea selectivă.

Deşi pentru desfăşurarea în condiţii optime a acestor întâlniri publice, cu permanenta susţinere a mass mediei locale, APM Satu Mare a depus eforturi atât materiale cât şi de personal, dar din păcate participarea publicului la dezbateri a fost neînsemnată.

În acest context APM Satu Mare încearcă să atragă cât mai mulţi cetăţeni la întălnirile publice pe care le organizează pe parcursul lunii octombrie 2011, alegând o temă de mare notorietate: Reglementarea investiţiilor (construirea caselor, unităţiilor productive de agrement etc.) în ariile protejate şi nu numai. Această reglementare presupune aplicarea procedurilor legale privind evaluarea impactului de mediu şi respectiv evaluarea adecvată pentru proiecte de investiţii derulate in Siturile Natura 2000 din judeţ

Astfel cetăţenii interesaţi de această temă sunt aşteptaţi de specialiştii din cadrul APM Satu Mare, în zilele de joi: 20.10.2011 şi 27.10.2011 începând cu ora 14.00, la Complexul de educaţie ecologică – „Casa verde” din grădina Romei.

Lasati un comentariu