Premierul sărbătoreşte Ziua Armatei la Carei

• publicat la: 24 octombrie 2011
Premierul sărbătoreşte Ziua Armatei la Carei

Marţi, 25 octombrie 2011, Ziua Armatei va fi marcată la Carei in mod deosebit, prin activităţi comemorative şi ceremoniale militar-religioase , in organizarea  Diviziei   4 Infanterie „GEMINA” din Cluj-Napoca.

Programul va incepe de la ora 10,00, pe platoul din fata Monumentul Ostaşului Român.Vor avea loc depuneri de coroane şi jerbe de flori ,urmate de defilarea gărzii de onoare.

Manifestarea se incadrează in seria de evenimente dedicate Zilei Armatei României ,şi va reuni reprezentanţi ai Guvernului României alături de premierul Emil Boc,autorităţilor locale, veterani de război, cadre militare în rezervă şi retragere precum şi elevi din localităţile invecinate.

Moment simbolic in istoria poporului român, inscris in calendarul sărbătorilor noastre de suflet, ziua de 25 Octombrie este Ziua Armatei Române, o zi de glorie şi de cinstire pentru eroismul şi jertfele prin care, de-a lungul vremii, oştirea noastră şi-a ingemănat faptele de arme cu soarta neamului românesc, indeplinindu-şi misiunea nobilă de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român.

LA 25 OCTOMBRIE 1944, militarii Diviziei a 9-a Infanterie au degajat, la Carei, ultima brazdă de pământ românesc aflată sub ocupaţia hortistă, incununând astfel lupta şi jertfa zecilor de mii de combatanţi pentru eliberarea Ardealului, lupta incepută in Carpatii Orientali, chiar in noaptea de 23/24 august 1944. Astfel s-a eliberat intreg teritoriul de 43.492 kmp, ocupat prin Dictatul  de la Viena, refăcându-se in partea de Vest adevăratele hotare de stat ale României.

redactia

Lasati un comentariu