Asigurările de sănătate, obligatorii din 2012

• publicat la: 13 November 2011
Asigurările de sănătate, obligatorii din 2012

Asigurările de sănătate vor deveni obligatorii din martie 2012, când va intra in vigoare o lege in acest sens.

Românii trebuie să semneze o poliţă de asigurare la operatorii particulari, cea mai scumpă fiind in jur de 50 de euro.

Cotizaţia obligatorie la sistemul de asigurări nu se va modifica semnificativ, deoarece asiguratorii privati vor prelua in totalitate sistemul public de asigurări si actualele case judetene.

Casa Natională de Asigurări de Sănătate va rămâne un fel de depozitar al banilor asiguratilor, pe care ii va impărti insitutiilor private in functie de numarul inscrisilor pe liste, de tipul abonamentelor etc, scrie Evenimentul Zilei.

“Va fi ca la asigurările la maşină. Va exista o asigurare obligatorie, ce ofera servicii de baza si o asigurare full-option, pentru cei care mai doresc si altceva. Daca mai dai cativa lei in plus si iti mai dau si stomatologie, si chirurgie etc. Insa acele servicii vor fi garantate, nu ca acum, cand ti se promit multe, dar nu ti se da nimic”, a declarat Virgil Paunescu, consilier prezidential pe probleme de sanatate.

Companiile private trebuie sa inscrie asiguratii si sa prezinte listele la CNAS timp de 6 luni de la intrarea in vigoare a legii. Daca nu iti inchei aigurarea obligatorie, poti fi trata doar la Urgente.

Categoriile care nu trebuie să plătească această poliţă au rămas neschimbate: copiii sub 18 ani, studentii pana in 26 de ani care nu realizeaza venituri, sotul/ia si parintii aflati in intretinerea unui asigurat, persoanele cu handicap care nu realizeaza venituri din munca, pensie sau alte surse, bolnavii inclusi in programele nationale (cancer, TBC, heomfilie, transplantati) si femeile insărcinate.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu