Spectacol Festiv de Ziua Naţională

• publicat la: 2 decembrie 2011
Spectacol Festiv de Ziua Naţională

Un spectacol de inaltă ţinută artistică  a fost cadoul oferit careienilor de Direcţia de Cultură şi Centrul Cultural Carei cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Joi după amiză de la orele 16,000 sala Sf.Ladislau a devenit neîncăpătoare pentru cei care au dorit să sărbătorească impreună ziua de 1 decembrie.

Pe hol au fost expuse desenele tinerilor participanţi la concursul organizat de Direcţia de Cultură din primăria Carei,desene sosite in număr mare.

Programul  a debutat cu un montaj literar-artistic la care au luat parte elevi ai tuturor unităţilor de invăţământ din oraş,alături de grupul Crenguţa condus de prof.Vlad Paşca.

Bogdan Georgescu,prezentatorul spectacolului a invitat apoi in scenă primul invitat,artistul de muzica folk Sorin Bălaj din Satu Mare,cel care a fost prezent la Carei şi la comemorarea lui Avram Iancu din luna  septembrie.

Au fost făcute cunoscute şi numele câştigătorilor concursului de poezii şi desene având ca temă Ziua Naţională a României.

Poezie

Clasele I-VIII

Premiul I – Gabor Tania – Şcoala  nr. 3

Premiul II – Dobrin Patricia – Şcoala  nr. 1

Premiul III – Latis Larisa – Laura – Şcoala  Vasile Lucaciu

Menţiune – Grad Anca – Şcoala  nr. 1

Premii speciale

Premiu pentru originalitate – Feier Cătălin Ionuţ – Scoala  nr. 3

Premiul juriului pentru Tinere Talente – Buze Florentina – Şcoala  Vasile Lucaciu

Premiu pentru expresivitate – Feier Iulia Cristina – Şcoala  nr. 1

Clasele IX – XII

Premiul 1 – Silaghi Şerban – Liceul Teoretic

Premiul II – Bic Demian Denisa – Liceul Teoretic

Premiul III – Horvat Henrietta – Grup Şcolar  ,, Simion Bărnuţiu ,,

Menţiune – Bura Anica Ioana – Grup Şcolar ,, Simion Bărnuţiu,,

Desen

Clasele V – VIII

Premiul I – Ţurcaş Alexandra – Scoala  nr.3

Premiul II – Babuţiu Claudia – Şcoala  Vasile Lucaciu

Premiul III – Ambrus Regina – Şcoala  Vasile Lucaciu

Clasele IX – XII

Premiul I – Ienuţaş Vlad – Liceul Teoretic

Premiul II – Uveghes Sandor – Liceul teoretic

Premiul III – Albert Marin – Grup Şcolar ,, Simion Bărnuţiu,,

O apariţie inedită şi intens apludată a fost corul bisericii ortodoxe Sf.Mihail şi Gavril din Carei,condus de Ionel Tordai avându-i  in componenţă pe Mihai Ioan,Lucian Malinetescu,pr.Cosmin Bontea,Ioan Oneţ,Dorin Donca,pr.Ciolte George,Viorel Burzău,Cristian Zota,Vasile Bărburaş,pr.Mocan Florian,Liviu Ciceu şi Ovidiu Rotar.

Un potpuriu de cântece patriotice şi colinzi a prezentat corul bărbătesc,pe două voci,reuşind să obţină aprecierile publicului care a apaludat minute in şir.

Au urmat apoi elevii profesorului Dumitru Iederan ,urmând ca Taraful Iedera să o acompanieze pe Hermina Marc Iluţi,din Satu Mare,o voce deosebită,prezentă pentru prima dată pe scena careieană.

Buna dispoziţie a fost intreţinută in continuare de interpreta Ioana Guruta si de dansatorii ansamblului Ceatăra,in acompaniamentul fraţilor Paşca.

Momentul de vârf la spectacolului l-a reprezentat minirecitalul lui Petrică Mureşan,un apropiat al publicului careian care l-a primit călduros şi de această dată.Melodiile lui indrăgite au fost  cunoscute şi cântate de majoritatea  spectatorilor,o colindă fiind piesa de final a prestaţiei artistului sătmărean care a fost insoţit la Carei de taragotistul Florin Cosma din Baia Mare.

Dansatorii de la Ceatăra au ţinut in priză  numeroasa asistenţă,oferind adevărate clipe de incântare prin măiestria şi profesionalismul cu care au abordat dansul codrenesc.

O reală surpriză a fost oferită de fetele de la  Artis Club Dance,instructor Cătălina Culcean,care au adus pe scena  careieană Ciuleandra regretatei Maria Tănase.

O frumoasă colindă interpretată impreună de artişti şi spectatori deopotrivă a incheiat spectacolul festiv dedicat Zilei Naţionale,un spectacol valoros care a pus în lumină capacităţile artistice şi organizatorice ale Centrului Cultural,Direcţiei de Cultură şi sport şi a Bibliotecii Municipale Carei.

comentarii

de angela la 2 decembrie 2011 - 15:49

ce frumoasa este claudia in dansul ciuleandra.este supeer kool.spectacolul a fost superb.foarte draguti au fost toti .

de dory la 2 decembrie 2011 - 19:48

felicitari organizatorilor

de Ioana la 4 decembrie 2011 - 13:18

Felicitari corului bisericii „Sf. Arhangheli”! Succes pe mai departe

de alina la 22 ianuarie 2012 - 13:08

Felicitari doamnei Hermina Marc Iluti si Tarafului Iedera,de asemenea prof.Dumitru Iederan

Lasati un comentariu