A şasea zi de proteste în ţară: Mii de persoane cer demisia Guvernului; USL şi-a organizat propriile mitinguri

• publicat la: 18 ianuarie 2012
A şasea zi de proteste în ţară: Mii de persoane cer demisia Guvernului; USL şi-a organizat propriile mitinguri

Mii de persoane s-au adunat, miercuri seara, pentru cea de a şasea zi de proteste împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi Guvernului. Opoziţia a organizat propriile mitinguri la care participă sute de membri de partid, în special de la PNL.

UPDATE: Aproximativ 70 de persoane participă, miercuri, la Alba Iulia, la un miting de protest neautorizat, cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu, a Guvernului condus de Emil Boc şi organizarea unor alegeri anticipate, oamenii pornind şi într-un marş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Protestatarii s-au adunat la monumentul dedicat eroilor Revoluţiei din 1989 din Alba Iulia, de unde au pornit pe jos pe străzile oraşului, strigând lozinci împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.

Protestatarii au steaguri şi eşarfe tricolore, dar şi bannere sau pancarte cu mesaje precum: „Pleacă tu din ţară, javră ordinară” sau „Jos Băsescu, Jos dictatorul”.

La ora transmiterii acestei ştiri, oamenii se află într-un marş pe străzile din Alba Iulia, manifestându-se zgomotos şi strigând lozinci precum „Veniţi cu noi ca în 22”, „Nu staţi în balcoane, că muriţi de foame”, „Alba-i Ţara Moţilor, nu e tagma hoţilor”, dar şi mesaje împotriva Guvernului sau a preşedintelui Traian Băsescu:”Jos Băsescu, Jos Guvernul”, „Jucătorul este dictatorul” şi „Băsescu şi cu Boc în curând vor face poc”.

Grupul de protestatari se îndreaptă spre zona campusului studenţesc din Alba Iulia pentru a le solicita studenţilor să li se alăture.

Acţiunea de protest de la Alba Iulia nu este autorizată, fiind monitorizată de aproximativ 20 de jandarmi şi poliţişti.

UPDATE: Peste 500 de arădeni participă, miercuri după-amiază, la un miting autorizat care are loc în faţa Palatului Administrativ din Piaţa Revoluţiei, cerând alegeri anticipate, în timp ce jandarmii au organizat filtre unde anumite persoane sunt controlate. Mitingul este organizat de Asociaţia Mişcarea Arădeană, care a obţinut o autorizaţie pentru două ore, fiind prima acţiune asumată dintre cele desfăşurate începând de duminică în municipiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele Asociaţiei Mişcarea Arădeană, Claudiu Cristea, care este şi consilier local ales pe listele PNŢCD, a afirmat că a cerut autorizaţie pentru un protest faţă de proiectul legii sănătăţii care a fost retras, dar între timp s-a transformat într-o acţiune pentru „recâştigarea demnităţii de arădean şi de român”.

„Solicităm demisia preşedintelui Traian Băsescu, a Guvernului şi numirea unui guvern de tehnocraţi pentru organizarea de alegeri anticipate”, a declarat Cristea.

Manifestanţii au bannere şi pancarte cu sloganuri antiprezidenţiale, pe unul dintre bannere fiind scris: „Să te duci, Băsescu, ca şi Ceauşescu”.

Ei au ecusoane pe care scrie „Participant ciumpalac”, iar un bărbat agită un os mare de animal afirmând că este ciolanul pe care îl oferă guvernanţilor.

Protestatarii huiduie, fluieră, agită steaguri, iar organizatorii vorbesc de pe o mică scenă improvizată, cu ajutorul unui sistem de amplificare audio.

UPDATE: Jandarmii din Piaţa Universităţii fac şi miercuri filtre şi control corporal preventiv, pentru depistarea persoanelor care au asupra lor obiecte interzise, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, potrivit Mediafax.

Potrivit situaţiei înregistrate la ora 17.00, în Piaţa Universităţii protestează paşnic 250 de persoane, a spus Enache.

UPDATE: Aproximativ o sută de persoane, revoluţionari şi sindicalişti, protesteză, miercuri, în Piaţa Victoriei din Timişoara, aceasta fiind a şasea zi de manifestaţii la adresa preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Miercuri, protestatarii s-au strâns în Piaţa Victoriei în jurul orei 14.00, ca şi în zilele precedente, majoritatea fiind revoluţionari. Acestora li s-au alăturat şi sindicalişti de la Cartel Alfa.

Protestatarii au steaguri tricolore şi pancarte pe care scrie „România salvează-te”, „Jos Guvernul mafiot”, „Jos Băsescu” şi scandează „Jos Boc”, „Demisia” şi „Jos Băsescu”.

Mitingul este autorizat până la ora 17.00, iar de la ora 18.00 în Piaţa Victoriei sunt aşteptaţi suporterii echipei Poli Timişoara, care vor protesta faţă de modificările aduse Legii 4 din 2008.

UPDATE: Aproximativ 1.500 de persoane protestează, miercuri, la Slobozia, în Piaţa Revoluţiei din faţa Prefecturii Ialomiţa, la un miting autorizat, organizat de USL, cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ialomiţenii au venit cu steaguri şi pancarte pe care scrie „Jos mafioţii”, „Băsescu dăunează grav sănătăţii”, „Băsescu, pleacă”, „Ne-aţi ciuruit” şi „Demisia” şi scandează „Jos Guvernul”, „Băsescu, dă-ţi demisia” şi „Jos Băsescu”.

La miting sunt prezenţi toţi liderii locali ai opoziţiei, din judetul Ialomiţa, senatori, deputaţi şi primari din PSD şi PNL din zonă şi cetăţeni din Slobozia.

sursa romanialibera

Lasati un comentariu