Diabetul zaharat se tratează cu decoct de cicoare

• publicat la: 10 ianuarie 2012
Diabetul zaharat se tratează cu decoct de cicoare

O reţetă foarte indicată diabeticilor este următoarea: o linguri de spini de brusture se pun intr-un ceainic emailat impreună cu 400 de mililitri de apă fierbinte; se lasă la infuzat 30 de minute; se bea in trei doze pe parcursul zilei. Consumarea de suc natural de lămâi, proaspăt stors curăţă sângele de grăsimi.

Foarte indicat este de asemenea decoctul de cicoare, fără zahăr, care trebuie băut de câteva ori pe zi. Fierbeti frunze de măslin si beţi din acest ceai câte un pahar pe zi.

Se amestecă o lingură de spini de brusture, o lingură de frunze de afin, o lingură de păstăi de fasole; se pun intr-un ceainic si se acoperă cu un litru de apă fierbinte, se acoperă vasul si se lasă la infuzat o oră. După aceea se strecoară, se storc şi se păstrează intr-un loc intunecos si rece nu mai mult de două zile; se administrează câte un pahar din infuzia călduţă de trei ori pe zi.

Următoarea reteta este indicată atât impotriva diabetului, cât si in cazul altor boli interne. Nuci verzi, adunate inainte de 7 iunie, se taie mărunt si se pun in apă fierbinte (in proportia 10 grame de nuci la un pahar de apă), se acoperă vasul cu un capac si se lasă la infuzat 15 minute; se bea asemenea unui ceai călduţ. 100 de grame de frunze de afin (culese in mai-iunie) se pun la uscat, apoi se pun intr-un litru de apa fierbinte, se acoperă vasul cu un capac si se lasa in baie de aburi 15 minute; se lasă să se răcească la temperatura camerei timp de 45 de minute, se strecoară si se pastrează intr-un loc intunecos si rece nu mai mult de două zile. Se administreaza din infuzia calduta câte o jumătate de pahar de patru-cinci ori pe zi, inainte de masă.

20 de grame de fructe si frunze de fragi de pădure se pun intr-un vas emailat, se adaugă un pahar cu apă fierbinte, se acoperă vasul si se pune la baie de aburi 15 minute; se lasă să se răcească la temperatura camerei timp de 45 de minute, se strecoară si se bea pe parcursul zilei. 100 de grame de seminte de ovăz se pun intr-un vas emailat, se adaugă 600 de mililitri de apă fierbinte, se acoperă vasul si se pune in baie de aburi 15 minute; se lasă la răcit la temperatura camerei timp de 45 de minute, se strecoară şi se adaugă apa până se ajunge la volumul initial; se păstrează intr-un loc rece nu mai mult de două zile; se bea câte o jumătate de pahar de trei-patru ori pe zi, inainte de masă.

Foarte indicat in caz de diabet, anemie, este pepenele.

sursa medicultau

Lasati un comentariu