Elevii se intorc la şcoală pentru cel mai lung semestru din ultimii ani

• publicat la: 16 ianuarie 2012
Elevii se intorc la şcoală pentru cel mai lung semestru din ultimii ani

Elevii vor incepe, luni, cel mai lung semestru de şcoală din ultimii ani. Vacanţele au crescut ca perioadă, insă au scăzut numeric, in timp ce semestrul al doilea al anului şcolar in curs, care incepe pe 16 ianuarie, se va incheia abia pe 23 iunie 2012.

Până la vacanţa de vară, şcolarii vor mai avea incă o pauză de două saptamani, cea de Paste, conform calendarului aprobat de Ministerul Educatiei.

Vacanta de vară a anului scolar 2011-2012 va fi cuprinsă in perioada 23 iunie – 9 septembrie.

O noutate a acestui an scolar o va reprezenta saptamana numită „Scoala altfel”, programată inaintea vacantei de primăvară si care va fi dedicată activităţilor extrascolare si extracurriculare. In acea saptamana urmează să aibă loc si faza naţională la olimpiadele şcolare.

Programul „Scoala altfel” va cuprinde acelasi număr de ore ca o saptamana normala de cursuri. Vor avea loc activitati culturale, tehnico-stiintifice, sportive, de voluntariat, de responsabilizare sociala, de implicare in societate, activitati educationale pentru sanatate, educatie ecologică, protecţia mediului, educatie rutieră, prevenirea incendiilor.

Lasati un comentariu