Înscrieri online.Situaţie înmatriculări

• publicat la: 14 februarie 2012
Înscrieri online.Situaţie înmatriculări

Miercuri, 15 februarie 2012, incepând cu ora 10.00, vor demara inscrierile on-line pentru programul de stimularea infiinţării si dezvoltării microintreprinderilor de către intreprinzătorii tineri (sub 35 de ani, care nu au mai avut altă firmă până acum).

Inscrierea on-line a planului de afaceri se va face pe site-ul www.aippimm.ro sau direct pe link-ul

http://programenationale2012.aippimm.ro

Procedura de înscriere on-line este continuă.

După crearea unui cont personalizat de acces, solicitanţii vor trebui să completeze on-line datele de identificare ale firmei de tip SRL-D, elemente descriptive ale afacerii pe care intenţionează să o înceapă, cât şi elemente din planul de afaceri redactat în acest scop.

Acceptarea pentru participare în acest program se va face conform principiului „primul venit – primul servit”, realizat electronic prin procesul de înscriere on-line, cu condiţia obţinerii unui punctaj de cel puţin 60 de puncte.

Toate detaliile procedurii de înscriere on-line sunt prezentate foarte sugestiv (în text şi imagini) în Ghidul solicitantului.

Acest ghid prezintă regulile pentru pregătirea, întocmirea şi depunerea on-line a planurilor de afaceri şi descrie modalitatea de selecţie, aprobare şi derulare a finanţării. Au fost publicate şi formularele specifice documentaţiei care va trebui depusă, inclusiv un model de plan de afacere, realizat pe structura formularelor care vor trebui să fie completate la înscrierea on-line.

Conform inregistrarilor de la Oficiul Registrului Comerţului, la data de 27 ianuarie 2012 situatia inmatriculărilor de SRL-D era următoarea:

Total înregistrări SRL-D la nivel naţional 5277 (din Satu Mare, 146) ,din care inmatriculate 3817 la nivel naţional, respectiv 111 pentru judeţul Satu Mare.

Diferenţa o reprezintă firme care au documentatia pe flux (au rezervarea de denumire si sunt in curs de inmatriculare) sau firme cărora (din diverse motive) nu le-a fost acceptată inmatricularea sau au fost radiate intre  intre timp.

Aferent apelului din anul 2011, 24 de firme de tip SRL-D din judetul Satu Mare au semnat contracte de finanţare in cadrul programului.

redactia

Lasati un comentariu