Salariu de boier la stat: 29.000 de euro lunar!

• publicat la: 22 februarie 2012
Salariu de boier la stat: 29.000 de euro lunar!

Greu de crezut, dar în România, într-o funcţie plătită de la bugetul de stat, grav afectat de criză, se poate câştiga un salariu uriaş, de aproape 1,5 miliarde de lei vechi pe lună. Persoana cu acest salariu colosal trăieşte în România şi deşi nu apre în fiecare zi la televiziune are o funcţie importantă într-un partid aflat în coaliţia de guvernare. O cheamă Angela Toncescu şi este vicepreşedinte al UNPR, dezvăluirea fiind făcută în ediţia de ieri seară a emisiunii Sinteza Zilei de la ANTENA3, de către moderatorul TV Mihai Gâdea.

Timp de şase ani (între 2006-2011), cât a fost la conducerea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Angela Toncescu a refuzat să-şi menţioneze salariul primit. ADEVĂRUL a arătat în exclusivitate, anul trecut, care era motivul: salariul era imens – 29.000 de euro pe lună. Acum, Raportul Curţii de Conturi pentru 2010 radiografiază neregulile managementului asigurat de Angela Toncescu la Supravegherea Asigurărilor.

După expirarea mandatului, anul trecut, Angela Toncescu (58 de ani) a încercat să rămână în cărţi pentru încă un mandate, susţine ADEVĂRUL. Nu a reuşit, mai ales din cauza deficitului de imagine pe care şi l-a creat prin nerespectarea legii Agenţiei Naţionale de Integritate şi din cauza unor suspiciuni că ar favoriza anumiţi operatori de pe piaţa asigurărilor. A fost trasă pe dreapta şi propulsată pe funcţia de vice-preşedinte la UNPR. GÂNDUL anunţă că Angela Toncescu nu au răspuns solicitării de a-şi explica decizia de a se înregimenta politic şi de a se implica în conducerea UNPR.

Fapt este că la câteva luni de la încheierea mandatului său, Curtea de Conturi a prezentat în Raportul pentru anul 2010 rezultatele controlului la instituţia păstorită timp de şase ani de Angela Toncescu, contra unui salariu lunar de 29.000 de euro. Concluzia: nu numai că Toncescu a luat o grămadă de bani, dar a creat şi haos în instituţie. Un calcul simplu, făcut de ANTENA3, arată că Toncescu câştiga anual peste 300.000 de euro, iar în şase ani, cât a stat în funcţia respectivă, a încasat de la stat circa 2.000.000 de euro.

sursa ziare.ro

comentarii

de stefan gnandt la 22 februarie 2012 - 16:38

Cancelara Republicii Federative Germania castiga ca. jumatatea…!
Bravo Romania !

de Laci la 23 februarie 2012 - 09:11

La noi e plin de boieri din astia.Si la Carei sunt cativa.

de idealist la 23 februarie 2012 - 09:28

si care fi solutie? io crezi ca daca pui un candidat primar bun. si la carei numa georgescu bogdan o facut treaba bine!!!!!!

de de Romanu la 23 februarie 2012 - 09:54

Ha,ha,ha ,ar fi multi care-si fac treaba ,nu bine ci foarte bine.Oameni cu popularitate ,cinstiti ba chiar foarte modesti.Oameni care se mai uita si la cei din jur SI AI AJUTA.Oameni care comunica cu toti locuitorii indiferent de etnie .Se pare ca in Carei doar mica claca de partid a tulipanilor si lipitorilor au dreptul la un loc de munca bine platit,mai ales si din banii vorbitorilor limbii nationale.Nu ai tulipani in gradina ,nu ai loc de munca.Dar poate se intoarce roata si sper sa fie asa.

de gyuszi la 23 februarie 2012 - 13:52

cine are cel mai mare salar la primarie???

Lasati un comentariu