Tăticii, obligaţi de la 1 martie să stea acasă cu bebeluşii

• publicat la: 20 februarie 2012
Tăticii, obligaţi de la 1 martie să stea acasă cu bebeluşii

De la 1 martie, ambii părinţi vor fi obligati, oficial, să-si ia concediu pentru creşterea copilului, potrivit unei directive europene.

Concret, din concediul de un an, pe care mama sau tatăl si-l pot lua pentru cresterea nou-născutului, cel putin o lună ii va reveni celuilalt partener, Evenimentul Zilei.

Cel putin o lună din concediul de un an al mamelor le va reveni obligatoriu, taţilor. In tot acest timp, mama va merge la muncă si nu va mai primi indemnizatia de creştere a copilului, drept de care va beneficia insă partenerul ei.

Suma se va calcula după aceeaşi regulă: 75 la sută din media veniturilor nete, realizate in cele 12 luni dinaintea naşterii copilului. Indemnizatia nu poate fi mai mică de 600 de lei si nu poate depăşi 3.400 de lei.

sursa ziare.com

comentarii

de vasile la 22 februarie 2012 - 07:49

Bravo !

Iar o tampenie, dar nici nu ar trebuii sa ne miram.

Cei care au luat aceasta decizie nu s-au gandit prea mult, nu cred ca sau gandit de exemplu la copil. La inceput mama nu poate fi inlocuita (alaptare, odihna, etc) deci copilul este obisnuit cu mama, dar timp de o luna mama merge cel putin pentru o luna la servici.
In plus, toate demersurile, colectarea si depunerea ectelor, drumuri aiurea, modificarea actelor daca persoana lucreaza pe cont propriu PFA, IF, costa mai mult decat indemnizatia acordata.
In acest caz ce este de facut ? La noi se iau tot timpul prioritare aceste directive, pe care altii nu le practica fara a se gandi si la rezultate. Dar poate la noi nu sunt intrepretate corect.

Din pacate nu este prima si nici ultama decizie proasta in aceasta tara !

de Iancsi la 22 februarie 2012 - 08:41

Nici nu ne mai miram,cunoscandu-i pe cei care iau aceste decizii!

Lasati un comentariu