2 şoferiţe au rămas fără permis de 8 martie

• publicat la: 9 martie 2012
2 şoferiţe au rămas fără permis de 8 martie

Acţiunile poliţiştilor rutieri vizând prevenirea producerii de accidente au continuat şi în cursul zilei trecute, 08 martie a.c., scopul urmărit fiind acela de responsabilizare a tuturor participanţilor la trafic în vederea respectării cu stricteţe a normelor de circulaţie pe drumurile publice.

Abaterile constatate de echipajele de poliţie aflate în supravegherea traficului au fost sancţionate cu fermitate, fiind aplicate peste 100 de amenzi, în valoare totală de 8.000 lei. Dintre aceste sancţiuni 79 au fost aplicate pentru abateri săvârşite de pietoni, biciclişti şi căruţaşi.

De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce şase permise de conducere, pentru conducere cu viteză peste limita legală, neacordare de prioritate pietonilor ori altor vehicule, consum de alcool şi neoprirea la  semnalul regulamentar al agentului de poliţie.

Pe lângă florile oferite femeilor participante la trafic, poliţiştii au aplicat şi două sancţiuni contravenţionale constând în reţinerea permiselor în vederea suspendării în cazul a două conducătoare auto sătmărence, de 22 şi 35 de ani, pentru neacordare de prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii şi pentru conducerea unui autovehicul cu o concentraţie de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot după ce au consumat alcool au urcat la volan şi doi şoferi cu vârste de 41 şi 65 de ani, concentraţiile alcoolice relevate de etilotest fiind de 0,11 şi 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Deşi două conducătoare auto au rămas ieri fără permise, o statistică a Serviciului Rutier arată că femeile sunt mai precaute în trafic, spre exemplu din totalul de 377 de permise suspendate de poliţişti de la începutul anului, doar 44 au aparţinut persoanelor de sex feminin, restul contravenienţilor fiind bărbaţi.

Au mai fost organizate tot în cursul zilei trecute, la Tăşnad, acţiuni comune cu specialişti R.A.R. , context în care s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în cuantum de 315 lei pentru conducerea unor autovehicule prezentând defecţiuni tehnice.

Infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice constatate de poliţiştii rutieri

Pe lângă contravenţiile constatate de poliţiştii rutieri în trafic au existat şi situaţii în care faptele comise de conducătorii auto au întrunit elementele constitutive ale unor infracţiuni. Este cazul lui Ştefan B., de 42 de ani, din Apateu, care a fost oprit în trafic de poliţiştii Serviciului Rutier, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că acesta consumase alcool, având o concentraţie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii şoferului i-au fost recoltate şi probe biologice pentru a se stabili şi îmbibaţia de alcool din sânge.

Pe numele conducătorului  auto, poliţiştii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere cu alcoolemie peste limita legală.

Amplasarea radarelor în perioada 10 – 12  martie a.c.:

–         DN 19: Satu Mare – Ciuperceni – Livada – Vama – Negreşti Oaş;

–         DN 1C: Apa – Halmeu;

–         DJ 193: Satu Mare – Păuleşti – Culciu – Pomi;

–         DN 19A: Satu Mare – Ardud – Supur;

–         DN 19: Satu Mare – Carei – Petreşti;

Municipiul Carei:

  • Strada Agoston;
  • Strada Petofi Sandor;
  • Strada 1 Decembrie 1918
  • DN 1F: Carei – Urziceni

Municipiul Satu Mare:

  • Strada Odoreului;
  • Bulevardul Lucian Blaga;
  • Bulevardul Unirii.

comentarii

de Claudia la 10 martie 2012 - 10:42

nu vor uita prea repede acest 8 martie cele doua soferite neatente

Lasati un comentariu