Lux, util şi estetic la Apulum

• publicat la: 16 martie 2012
Lux, util şi estetic la Apulum

Pieptene, catarame, ace de păr din bronz, dar și elemente de vestimentație provenite din primele două secole de după Hristos sunt expuse începând de vineri, 16 martie, la Muzeul de Artă Satu Mare.

Vernisajul expoziției a avut loc de la ora 13.00. Lux, util și estetic la Apulum. Podoabe și accesorii vestimentare- este genericul sub care muzeografii Muzeului Județean Satu Mare în colaborare cu specialiști ai Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia vin în întâmpinarea sătmărenilor interesați de felul în care se îmbrăcau locuitorii capitalei politice a Daciei Romane (Apulum), considerat pe bună dreptate -orașul aurului-, dat fiind bogăția acestei localități.

În luarea de cuvânt, directorul Muzeului Județean Satu Mare, Liviu Marta, a punctat importanța acestei expoziții dar și faptul că instituția pe care o conduce încearcă să ofere sătmărenilor tematici incitante menite să dezvolte gustul acestora pentru artă, etnografie și trecut. La aceasta expozitia un aport important il are si arheologul Ciprian Astalos. Evenimentul expozițional este organizat de Consiliul Județean și Muzeul Județean Satu Mare în colaborare cu Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu