Testele la un perimetru din Satu-Mare indică prezenţa unor acumulări de hidrocarburi

• publicat la: 22 martie 2012
Testele la un perimetru din Satu-Mare indică prezenţa unor acumulări de hidrocarburi

Grupul Rompetrol a finalizat în parteneriat cu o subsidiară a companiei canadiene Winstar Resourses forajul a două sonde de explorare în perimetrul Satu Mare (localităţile Mădăraş şi Moftinu), testele de producţie indicând prezenţa unor acumulări de hidrocarburi.

Pentru evaluarea resurselor şi a rezervelor de gaze libere sunt necesare alte analize şi lucrări specifice. Trecerea la etapa următoare presupune noi investiţii, aceasta fiind condiţionată atât de timpul necesar obţinerii acordului autorităţii de resort, cât şi de aprobarea în sine”, a declarat într-un comunicat directorul general al Rompetrol SA, Gheorghe Georgescu.

Lucrările au fost derulate de divizia de explorare şi producţie a grupului, reprezentată de companiile Rompetrol SA şi Rompetrol Well Services.

Perimetrul din Satu Mare are o suprafaţă de 3.000 de kilometri pătraţi şi se află în concesiunea Rompetrol SA din 2004. În prezent, Grupul deţine în concesiune cinci perimetre de explorare, în Satu Mare, Zegujani, Greşu, Nereju şi Focşani.

Grupul Rompetrol a investit în perioada 2009-2010 peste 5,5 milioane dolari pentru explorarea zonelor cu potenţial petrolifer.

sursa money.ro

Lasati un comentariu