430 de misiuni pentru jandarmii sătmăreni în Martie

• publicat la: 10 aprilie 2012
430 de misiuni pentru jandarmii sătmăreni în Martie

În cursul lunii martie, contribuţia adusă de jandarmii sătmăreni la menţinerea climatului de siguranţă al comunităţii s-a concretizat prin executarea a peste  430 de misiuni dintre care:

244 pentru menţinerea ordinii publice  în sistem integrat;

120 pentru asigurarea ordinii publice;

43  intervenţii la solicitări prin apel telefonic

27  acţiuni în cooperare cu alte instituţii

5 pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere

Pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor, în luna martie, jandarmii au executat misiuni independent şi în sistem integrat cu Poliţia în zonele de interes operativ din judeţul şi municipiul Satu Mare.

În urma efectuării acestor misiuni au fost constatate 1012 fapte de natură contravenţională şi 12 fapte de natură penală, cele mai multe fiind săvârşite în mediul urban.

Dintre faptele de natură penală pentru care jandarmii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale amintim: furturi de produse din magazine, furturi de  energie, furturi de fier vechi, port de armă albă, alte fapte prevăzute în legi speciale. În toate cazurile  cei 10 autori au fost surprinşi în flagrant.

Referitor la faptele de natură contravenţională, precizăm ca  în luna martie au fost aplicate 240 avertismente scrise, 772 amenzi contravenţionale în valoare de 192.083 lei.

Dintre  faptele pentru care jandarmii au aplicat sancţiuni contravenţionale amintim: tulburarea ordinii şi liniştii publice, comercializarea ilicită a unor bunuri fără a avea acte de provenienţă, provocare de scandal, refuz de legitimare sau consum de băuturi alcoolice în locuri publice, scandaluri în familie, încăierări.

Totodată au fost asigurate măsuri de ordine pe timpul manifestărilor  culturale, artistice sau sportive organizate la nivelul judeţului Satu Mare.

Lasati un comentariu