Peste 70 de jandarmi angrenaţi în asigurarea ordinii publice la sărbătoarea Paştelui Catolic

• publicat la: 29 martie 2013
Peste 70 de jandarmi angrenaţi în asigurarea ordinii publice la  sărbătoarea  Paştelui Catolic

Jandarmii sătmăreni vor fi angrenaţi la sfârşitul acestei săptămâni, în misiuni de asigurare a ordinii publice la nivelul judeţului în aria de competenţă, dar şi a municipiului Satu Mare.

În zilele de  30 şi 31 martie a.c, peste 70 de jandarmi vor executa misiuni de asigurare şi menţinere a unui climat de ordine şi siguranţă publică, cu prilejul sărbătorii Paştelui Catolic atât în municipiul Satu Mare, cât şi în oraşele Carei, Negreşti şi Tăşnad, dar şi în zona de competenţă a  Grupei Supraveghere şi Ordine Publică Beltiug.

 În perioada 31 martie- 5 aprilie a.c, jandarmii vor executa misiuni de asigurare şi menţinere a unui climat de ordine şi siguranţă publică pe timpul  fazei naţionale a Olimpiadei de Fizică, ce se va desfăşurată în municipiul nostru.

Pentru ca aceste evenimente să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, patrulele Jandarmeriei vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite.

Jandarmii sătmăreni vor desfăşura individual, dar şi în cooperare  cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare, o serie de misiuni specifice  pentru prevenirea infracţionalităţii şi stabillirea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

Jandarmeria Satu Mare face urmatoarele recomandări:

–         să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.),

–         să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme,

–         să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase

–         să respecte regulile stabilite de organizatori;

–         să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant  şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală,

–   să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de menţinere a ordinii publice

 În prag de sărbători, Jandarmeria Satu Mare  adresează tuturor sătmărenilor  care sărbătoresc Paştele, gânduri bune, urări de sănătate, linişte sufletească şi bucurii alături de cei dragi şi apropiaţi !

Lasati un comentariu