Amenzi de 1.000 de lei , pierderea indemnizaţiilor şi ştergerea de pe listele electorale dacă nu votezi

• publicat la: 13 aprilie 2012
Amenzi de 1.000 de lei , pierderea indemnizaţiilor şi ştergerea de pe listele electorale  dacă nu votezi

Update:

Referitor la articolul-ştire „Amenzi de 1.000 de lei , pierderea indemnizaţiilor şi ştergerea de pe listele electorale dacă nu votezi”
apărut pe portalul de ştiri Buletin de Carei, astăzi, 13 aprilie 2012

În articolul-ştire publicat în portalul Dvs., intitulat „Amenzi de 1.000 de lei , pierderea indemnizaţiilor şi ştergerea de pe listele electorale dacă nu votezi” (http://www.buletindecarei.ro/2012/04/amenzi-de-1-000-de-lei-pierderea-indemnizatiilor-si-stergerea-de-pe-listele-electorale-daca-nu-votezi.html), există unele informaţii eronate cu privire la dl Tudor CHIUARIU, deputat PNL. În virtutea dreptului la replică, facem următoarele precizări:

1. Dl. Tudor CHIUARIU, deputat al Partidului Naţional Liberal şi fost ministru al Justiţiei, nu a iniţiat nicio propunere legislativă care introduce votul obligatoriu pentru cetăţenii români.

2. Dl. deputat Tudor CHIUARIU este membru fără întrerupere din 1997 al Partidului Naţional Liberal, deţinând de-a lungul timpului mai multe funcţii în cadrul partidului. Domnia sa nu a făcut niciodată parte dintr-un alt partid politc.

3. În corpul ştirii există aşadar o confuzie între dl. deputat PNL, Tudor CHIUARIU, şi senatorul UNPR, Tudor CIUHODARU, membru al UNPR, unul iniţiatorii propunerii legislative la care face referire ştirea Dvs.


Senatul a adoptat tacit o propunere legislativă care introduce votul obligatoriu pentru cetăţenii români, informează Q Magazine .

Proiectul prevede sancţiuni drastice pentru absenteism, de la o amendă de o mie de lei până la suspendarea dreptului de a vota. Propunerea va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Proiectul de lege a fost iniţiat de deputaţii Tudor Chiuhodaru (UNPR) şi Mircia Giurgiu (independent).

Cei doi iniţiatori sunt de părere că votul obligatoriu ar duce la un grad mai mare de legitimitate a aleşilor, iar fraudarea votului şi mita electorală ar fi reduse considerabil.

Potrivit proiectului, persoanele care se decid să nu voteze la un scrutin riscă o amendă de 1.000 de lei. Dacă persistă în refuzul de a participa la procesul electoral vor primi, pe lângă amendă, şi interdicţia de a beneficia de accesul la indemnizaţii, ajutoare sau facilităţi fiscale de la bugetul de stat. La a treia abatere, vor fi şterşi din listele electorale.

sursa ziare.ro

comentarii

de stefan gnandt la 13 aprilie 2012 - 19:12

Balcan- Balcan…!

de Horia Mărieș la 13 aprilie 2012 - 23:50

Dar caii de la bicicletă nu vor să mi-i ia?

I-aș da bucuros, că tot i-am împrumutat pe daiboj de la nepoata grăjdarului grofului, de la Ana Roșcata, din manejul dărâmat aflat în Parcul Dendrologic al Castelului Grofului Karoly, si care manej, l-a dorința expresă a locuitorilor municipiului Carei, exprimată prin vot secret pe această pagină de web (deci votul n-a putut fi mânărit nici de jenoke, nici de lajcsika, nici de tamaska, nici de … etc.) va fi transformat, de binevoitoarea Primărie mânăciucială, în Teatru de vară.

Fiindcă-i mare nevoie de cultură (de toate felurile) în Carei, și fiindcă peste o lună vine în vizită vara precum și Teatrul Macondo…și iar nu-i sală.

de careian la 14 aprilie 2012 - 22:27

Ce tampenie si idea in sine, sa te oblige sa votezi.Si mai spunem ca traim intr-un stat de drept.Daca ar fi dictatura si m-ar obliga sa votez, as pune zece stampile pe rahatul acela de hartie si as face un vot null.
Toti dobitocii au ajuns in functii de conducere, se si vede rezultatul !

de podoba mircea la 15 aprilie 2012 - 14:04

Nici pe vremea comunismului na ai fost obligat sa votezi.

Lasati un comentariu