Evidenţa Populaţiei din MAI nu îşi asumă numărul alegătorilor

• publicat la: 2 august 2012
Evidenţa Populaţiei din MAI nu îşi asumă numărul alegătorilor

Evidenţa Populaţiei din cadrul MAI nu îşi asumă numărul alegătorilor, într-o nouă adresă către CCR, vizând legalitatea referendumului din 29 iulie.

Un document al Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date (Directie a Ministerului Administratiei si Internelor) remis joi Curtii Constitutionale arata ca “MAI nu isi poate asuma veridicitatea numarului de persoane inscrise in listele electorale permanente, neavand instrumente legale suplimentare de control a datelor procesate de autoritatile publice locale”, scrie Hotnews.ro.

Directia pentru Evidenta Persoanelor arata ca exista posibilitatea ca in listele electorale permanente sa fie inscrise persoane decedate al caror deces sa nu fi fost comunicat “de catre ofiterii de stare civila din cadrul primariilor” sau ale caror date sa nu fi fost operate “de catre personalul serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor din subordinea consiliilor locale”.

De asemenea, Directia pentru Evidenta Populaţiei mai scrie ca e posibil ca in listele electorale sa mai apara persoane decedate al caror deces sa nu fi fost comunicat “de catre familie sau autoritatile straine” sau din cauza “neindeplinirii sau indeplinirii defectuoase de catre primari a obligatiei de actualizare a listelor electorale permanente”.

Precizarile Directiei pentru Evidenta Persoanelor au fost trimise la CCR dupa ce MAI trimisese miercuri listele electorale.

sursa ziuaveche

comentarii

de emil la 5 august 2012 - 10:20

cei care trebuie sa le actualizeze sunt functionarii primariilor.
autoritatea electorala permanenta trebuie sa verifice corectitudinea inregistrarilor.
problema este ca nici unii, nici altii nu isi fac treaba de ani de zile.

de Pristanda la 5 august 2012 - 12:47

coane Fanica astiiia nu stiu sa numere!!
iau numa salaruu…
si cetatenii turmentati platesc..
curat murdar coane Fanica
saru miinile la m’am Zoe !

Lasati un comentariu