Bilanţ APM Satu Mare la final de Program „Şcoala altfel”

• publicat la: 7 aprilie 2012
Bilanţ APM Satu Mare la final de Program „Şcoala altfel”

În cadrul Programului “Şcoala altfel” care s-a desfăşurat în perioada 2-6 aprilie 2012, APM Satu Mare a venit în sprijinul instituţiilor de învăţământ prin organizarea în cadrul Complexului de educaţie ecologică din Grădina Romei a diverse activităţi cu caracter ecologic.

Astfel în perioada sus amintită,  pragul ”Casei verzi” a fost trecut de circa 1725 de elevi însoţiţi de cadrele didactice de la 24 de instituţii de învăţământ(4 grădiniţe, 14 gimnazii şi 6 licee)  care au avut posibilitatea de a vizita Complexul de educaţie ecologică  din Grădina Romei şi să se familiarizeze cu oportunităţile oferite de acesta, precum şi cu laboratorul  de monitorizare a calităţii aerului aflat în această locaţie. Specialiştii din cadrul APM Satu Mare au prezentat vizitatorilor: istoricul Complexului de educaţie ecologică, importanţa protecţiei mediului precum şi modalităţile de monitorizare a calităţii factorilor de mediu: aer, apă sol.

Totodată, tinând cont de faptul că Luna Pădurii este unul din cele mai importante evenimente silvice şi ecologice, reprezentînd o modalitate de sensibilizare a tinerilor şi a factorilor decizionali, cu privire la importanţa pădurilor, în această perioadă, APM Satu Mare în parteneriat cu Direcţia Silvică Satu Mare, a participat la o amplă campanie de plantare a peste 600 puieţi (500 stejari, 50 tei, 50 mesteceni) în curţile instituţiilor de învăţământ: Grădiniţa Odoreu, Şcoala nr. 10, Şcoala ”Bălcescu Petofi”, Liceul Reformat, Şcoala ”Ion Creangă”, Şcoala ”Mircea Eliade”, etc.

Lasati un comentariu