EuroCitizens LTC-singura echipă din judeţul Satu Mare înscrisă în concursul naţional “Europa mai aproape de Consiliul Naţional al Elevilor!”

• publicat la: 26 aprilie 2012
EuroCitizens LTC-singura echipă din judeţul Satu Mare înscrisă în concursul naţional “Europa mai aproape de Consiliul Naţional al Elevilor!”

Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) organizează concursul naţional “Europa mai aproape de CNE!” care se adresează Consiliilor Şcolare ale Elevilor din România şi are ca scop promovarea şi implementarea valorilor europene în sistemul de învăţământ.

Iniţiatorii acestui concurs sunt Diana-Ioana Morea şi Andrei-Cătălin Gherghu, ambii seniori ai Consiliului Naţional al Elevilor şi organizat cu sprijinul organizaţiei elevilor din România, alături de Cabinetului Europarlamentarului Norica Nicolai.

Înscrierile s-au încheiat săptămâna trecută şi se pare că din judeţul Satu Mare s-a înscris în competiţie doar o echipă. În formularul de înscriere se preciza faptul că fiecare echipă trebuie să-şi aleagă un nume cât mai creativ, astfel încât echipa judeţului Satu Mare se numeşte EuroCitizens LTC. Această denumire conţine o abreviere care exprima numele instituţiei de învăţământ din care provine echipa şi anume Liceul Teoretic Carei. Motto-ul echipei este Visează! Îndrăzneşte! Reuşeşte!.

Echipele de lucru sunt formate din câte trei membri. Echipa LTC Carei  este formată din Denisa Romănescu – clasa a X-a C, Anca Marian – clasa a XI-a A şi Ionuţ Sava – clasa a X-a E care este, de asemenea, coordonatorul echipei EuroCitizens LTC.

După perioada de înscrieri, echipele trebuie să-şi întocmească proiectul în sine, după care acesta va fi jurizat, iar dacă va trece de prima etapă a competiţiei acesta va fi implementat în cadrul Liceului Teoretic şi în cadrul comunităţii locale, având drept parteneri Biblioteca Municipală Carei, portalul de ştiri locale www.buletindecarei.ro şi Radio Transilvania Carei.

Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Andrei-Bogdan Petre: “Europa mai aproape de CNE! este un proiect care se mulează perfect pe obiectivele stabilite de Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor şi vine în întâmpinarea iniţiativelor de dezvoltare a parteneriatelor internaţionale cu structuri reprezentative ale elevilor din ţările membre ale Uniunii Europene. Cu deosebit de mare impact în rândul elevilor, dispunând de elementul motivator pentru implicare şi aici mă refer la vizitele la sediul Parlamentului European de la Bruxelles, proiectul de tip competiţie se va alătura listei de succese ale Consiliului Naţional al Elevilor de anul acesta. Sperăm ca iniţiativele colegilor noştri din licee să prindă nu numai în rândul elevilor, ci şi în rândul întregii comunităţi, bineînţeles, cu sprijinul mass-mediei”.

Juriul este format din doamna Norica Nicolai, Diana-Ioana Morea şi Andrei-Cătălin Gherghu, seniorii Consiliului Naţional al Elevilor, alături de Andrei-Bogdan Petre, preşedintele acestei organizaţii.

Premiul competiţiei constă într-o vizită la sediul Parlamentului Uniunii Europene, iar echipele câştigătoare vor fi anunţate în data de 25 mai 2012. Numărul acestora variază între 5 şi 9 echipe la nivel naţional.

Ionuţ Sava

Coordonatorul echipei EuroCitizens LTC

Vicepreşedintele Consiliului Şcolar al Elevilor din cadrul Liceului Teoretic Carei 2011-2012

Lasati un comentariu