Remedii naturiste pentru cele mai comune dureri

• publicat la: 25 aprilie 2012
Remedii naturiste pentru cele mai comune dureri

Atunci când durerile nu îți dau pace, nu da repede buzna în trusa cu medicamente. Evită să îți intoxici organismul cu toxine și chimicale din medicamente pentru cea mai mică durere de cap, dinți, spate sau mușchi și apelează la remedii naturiste, pe care le găsesti în propria bucătărie, și care-ti iau durerea cu mâna!

Iată câteva tipuri de dureri  frecvente și cele mai eficiente remedii naturale pentru ele.

1. Dureri de muschi – ghimbir

O singură linguriță de ghimbir uscat sau două lingurițe de ghimbir proaspăt iți pot atenua rapid durerile musculare. Condimentul conține o substanță specială – 6-gingerol – asociată cu procesele antiinflamatorii, care previne producția de hormoni responsabili pentru declanșarea durerilor.

2. Dureri de dinți/măsele – cuișoare

Durerile de dinți sau măsele pot fi diminuate rapid prin mestecarea unor cuișoare. Specialiștii susțin că efectul este temporar și că acest remediu nu tratează problema de care suferi.  Mestecarea acestora te ajuta să amâni momentul consultului stomatologic cu maxim doua ore, cât durează efectul remediului naurist.

3. Dureri articulare/de cap – cireșe

Antocianinele conținute de cireșe contribuie la calmarea durerilor de cap, dar și a celor articulare, cauzate de artrită sau gută. Se pare că efectul este aproape imediat.

Specialiștii recomanda să începi cu 20 de cireșe, iar dacă durerea nu dă semne să dispară, poți continua până când resimți beneficiile. Nu consuma totuși mai mult de un bol o dată!

sursa ziare.net

Lasati un comentariu